Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

Відділ реєстрації та муніципальних послуг Катеринопільської селищної ради інформує про роботу в сфері надання послуг з державної реєстрації актів цивільного стану.

Дата: 13.09.2023 11:26
Кількість переглядів: 146

Фото без описуВідповідно до Закону України «Про державну реєстрацію актів цивільного стану» у серпні 2023 року зареєстровано 30 актових записів: про народження – 5, про смерть – 20, про шлюб -5.

Зауважимо, що під час дії воєнного стану в Україні змінився порядок надання послуг у сфері державної реєстрації актів цивільного стану, зокрема йдеться про повну екстериторіальність, тобто державна реєстрація актів цивільного стану проводиться будь-яким органом державної реєстрації актів цивільного стану за зверненням заявника. Тобто, нема прив’язки до місця проживання чи місця народження.

Такою можливістю вже користуються жителі сусідніх громад Черкаської та Кіровоградської областей. Зокрема, із застосуванням принципу екстериторіальності надано 11 послуг у державної реєстрації актів цивільного стану, зокрема народжень -2, смерті – 8, шлюб – 1.

Нагадаємо, що з 01 серпня 2023 року Катеринопільська селищна територіальна громада отримала можливість здійснювати безпосередньо у смт Катеринопіль державну реєстрацію актів цивільного стану з видачею відповідних свідоцтв, зокрема:

реєстрацію народження фізичної особи та її походження,

реєстрацію шлюбу,

реєстрацію смерті.

Надання послуг з державної реєстрації актів цивільного Фото без описустану здійснює відділ реєстрації та муніципальних послуг Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області за адресою: смт Катеринопіль, вулиця Соборна, 12 (приміщення, де раніше був розміщений Катеринопільський відділ ДРАЦС).

Прийом громадян проводиться щодня, крім суботи й неділі з 8.00 год. до 17.00 год. (обідня перерва: з 13.00 год. до 14.00 год.).

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора