Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

Шановні мешканці приватного сектору, керівники підприємств, установ, організацій усіх форм власності, фізичні особи-підприємці!

Дата: 11.09.2023 15:47
Кількість переглядів: 95

Фото без описуЗ метою поліпшення стану довкілля, покращення санітарного стану Катеринопільської селищної територіальної громади, просимо прибрати прилеглу прибудинкову територію та привести її у належний санітарний стан.

Закон України «Про благоустрій населених пунктів», Правила благоустрою територій населених пунктів Катеринопільської селищної територіальної громади Черкаської області, затверджені рішенням селищної ради від 22.07.2022 № 21-28/VІІІ, зобов'язують громадян, а також підприємства, установи, організації, фізичніих осіб- підприємців (власників, орендарів, балансоутримувачів) утримувати в належному стані об’єкти благоустрою, що перебувають у їх власності або користуванні, а також визначену Правилами територію, прилеглу до цих об’єктів.

 Відповідно до вказаних Правил підприємства, установи й організації на власних та закріплених територіях повинні здійснювати увесь комплекс робіт, спрямованих на забезпечення та постійне підтримання чистоти і порядку, збереження зелених насаджень, а саме:

забезпечення постійного прибирання сміття, побутових відходів, бруду, опалого листя, снігу з метою утримання об’єктів благоустрою та прилеглих територій у належному санітарному стані (прибираються вздовж всієї ділянки будинку, будівлі, домоволодіння у межах належності — до бордюрного каменю);

забезпечення вивезення сміття, бруду, побутових відходів, опалого листя, гілля на відведені для цього ділянки або об’єкти поводження з відходами. Вивезення сміття, побутових відходів здійснюється шляхом укладення відповідного договору із КП " Катеринопільське селищне житлово-комунальне господарство" селищної ради.

 регулярне знищення бур’янів, скошування трави, видалення сухостійних дерев та чагарників, видалення сухого та пошкодженого гілля та забезпечення їх видалення;

 регулярне обстеження власних та прилеглих територій з метою виявлення амброзії полинолистої, інших карантинних рослин, вжиття негайних заходів з їх знищення;

здійснення заходів, що забезпечують збереження зелених насаджень, квітників, газонів.

Відповідно до Правил власники або користувачі будинків повинні прибирати прилеглу територію від паркану домоволодіння до краю проїжджої частини дороги.

Відповідно до Правил на прибудинкових територіях, забороняється:

створювати звалища та скидати сміття за межами відведених для цього місць;

 розміщувати та/або залишати будівельні матеріали (пісок, щебінь, мішки з матеріалами тощо), будівельне сміття та відходи;

складати та/або спалювати опале листя на прибудинкових територіях.

Просимо громадян більш ретельніше приділяти увагу питанню благоустрою прибудинкової території, за яку несете відповідальність згідно діючого законодавства.

Окремо зауважимо, що благоустрій – це візитна картка кожного населеного пункту.

Благоустрій селища залежить не тільки від роботи житлово-комунальних служб, але й від культури та свідомості його жителів.

Сподіваємося на розуміння у зазначеному питанні та невідкладне прийняття відповідних заходів!

Нагадуємо, що за порушення законодавства у сфері благоустрою передбачена адміністративна відповідальність.

Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів тягнуть за собою накладення штрафу на громадян - від 340 грн. до 1360 грн, на посадових осіб, громадян - суб'єктів підприємницької діяльності - від 850 до 1700 грн (ст. 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора