Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

У Катеринопільському ліцеї №2 відбулось урочисте відкриття захисного модульного укриття

Дата: 01.09.2023 17:08
Кількість переглядів: 77

Фото без опису 

 З початком повномасштабної війни головною умовою функціонування закладів освіти як у країні, так і в нашій Катеринопільській громаді стало створення безпечних умов шляхом облаштування захисних укриттів.

31 серпня у Катеринопільському ліцеї №2 відбулось урочисте відкриття захисного модульного укриття, спорудження якого дозволило розпочати новий 2023/2024 навчальний рік за очною формою для всіх учасників освітнього процесу цього навчального закладу.

Укриття збудовано на подвір'ї освітнього закладу та розраховане на 180 осіб. Його довжина – 26 метрів. Уся конструкція складається з модульних бетонних блоків.

Вже завершені монтажні роботи, підведено комунікації, електрика, встановлено санітарні кімнати, лавки тощо. Також проведені роботи з облаштування укриття ззовні.

На захід завітали поважні гості: голова обласної військової адміністрації Ігор Табурець разом із заступником Олександром Шамраєм, голова районної військової адміністрації Юрій Піковський, заступник голови правління ПрАТ "Миронівський хлібопродукт", голова наглядової ради Б0 "БФ "МХП - Громаді" Юрій Мельник, директор ТОВ "НВФ "Урожай", депутат обласної ради Олександр Воскобойнік, директор Б0 "БФ "МХП-Громаді", депутат обласної ради Тетяна Волочай, голова ФГ "Агро-Вікторія Катеринопіль", депутат обласної ради Олександр Коваленко, керівник групи із соціальних проектів Б0 "БФ "МХП - Громаді" Віталій Очеретяний, регіональний менеджер Б0 "БФ "МХП-Громаді" Валентина Вовкотруб, директор ВП Катеринопіль ТОВ "НВФ "Урожай" Микола Вовкотруб, директор ТОВ "Катеринопільський елеватор" Олег Боровик, директор ПП "РЕГІОН-ПЛЮС" Михайло Морозюк. Також участь у заході взяли селищний голова Володимир Коваленко, педагогічний колектив, учні та батьки, жителі Катеринопільської громади.

Перед початком заходу відбулось покладання квітів до меморіальної дошки загиблим воїнам-захисникам, випускникам навчального закладу , які віддали свої життя за незалежність, суверенітет, територіальну цілісність України та наше мирне майбутнє.

У вступному слові директор закладу освіти Лідія Мандрика, поінформувала присутніх про участь у пілотному проекті "Модульна захисна система укриття", який реалізовувався за сприяння благодійної організації Благодійний фонд ″МХП – Громаді″. А також висловила вдячність усім хто долучився та злагоджено працював заради здійснення мрії дітей, вчителів, батьків навчатися в режимі офлайн та здобувати якісніші знання.

Селищний голова Володимир Коваленко у своєму виступі зазначив, що загальна вартість модульної захисної системи укриття становить 5 млн. 130 тис. грн., з них: кошти БО "БФ"МХП-Громаді" – 3 млн. 598 тис. грн., кошти бюджету Катеринопільської селищної територіальної громади – 1 млн. 500 тис. грн., кошти батьків, вчителів, жителів територіальної громади - 32 тис. грн. Він відмітив, що діти мають навіть у цей складний час ходити до школи, здобувати якісну освіту і почуватися в безпеці, для селищної ради це є одним з пріоритетних напрямків роботи.

Також щиро подякував постійним партнерам громади, особливо благодійній організації Фонд "МХП-Громаді", ПрАТ "МХП", які підтримали ініціативу освітнього закладу, селищної ради та долучилися до спорудження модульного укриття, яке стане місцем безпеки для учнів, педагогічних працівників та всіх учасників освітнього процесу під час занять у закладі.

Вперше перебуваючи з робочим візитом на Катеринопільщині, голова обласної військової адміністрації Ігор Табурець привітав громаду із успішним завершенням проекту створення безпечного освітнього середовища, відмітив, що наразі органами виконавчої влади на всіх рівнях робиться все можливе для того, щоб діти мали змогу здобувати освіту у звичних форматах, адже діти – це наше майбутнє. Він подякував всім за стійкість, за єднання і закликав тільки разом йти до Перемоги.

В свою чергу заступник голови правління ПрАТ "Миронівський хлібопродукт" Юрій Мельник зазначив, що основним напрямком діяльності благодійного фонду "МХП-Громаді" є пряма допомога Збройним Силам України, однак разом з цим також здійснюється підтримка освітніх закладів,які опинились у складному становищі у зв’язку з війною, особливо у тих областях, містах, селищах та селах, де сьогодні присутній бізнес ПрАТ "МХП" . Він побажав педагогічному колективу та учням натхненого і творчого нового навчального року та здобуття якісних знань.

Наприкінці заходу всі присутні мали можливість оглянути новозбудоване модульне укриття та оцінити якість виконаних робіт з його облаштування.

Адже, безпека дітей - понад усе!

#МХП_допомагає

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора