Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

У Катеринопільській селищній раді обговорили пріоритети у роботі в умовах воєнного часу

Дата: 08.08.2023 17:05
Кількість переглядів: 90

Фото без описуНещодавно, селищний голова Володимир Коваленко провів нараду з керівниками підприємств, закладів та установ комунальної власності, виконавчих органів та структурних підрозділів апарату Катеринопільської селищної ради, на якій проінформував про пріоритети в роботі селищної ради, її виконавчих органів, а також окреслив завдання на найближчий період.

Детально зупинився на аналізі структури видатків бюджету громади з початку російського вторгнення і до цього часу. Головні напрями, на які спрямовувались кошти бюджету громади – це підтримка обороноздатності держави, облаштування укриттів та захист населення, допомога захисникам і захисницям,допомога у їх лікуванні та реабілітації, підтримка деокупованих територій.

При розподілі і використанні коштів бюджету територіальної громади першочергово враховувались пріоритети воєнного часу. У 2022 році з бюджету Катеринопільської селищної територіальної громади на допомогу та підтримку Збройних Сил України та інших сил безпеки та оборони із початку повномасштабної війни для забезпечення підготовки та функціонування територіальної оборони, заходів з мобілізаційної підготовки населення за відповідними цільовими програмами направлено коштів на суму 704,425 тис. грн., зокрема на придбання військового одягу та взуття, оплату енергоносіїв приміщень, де розміщені підрозділи територіальної оборони, придбання паливно - мастильних матеріалів та канцелярських товарів, надання матеріальної допомоги на лікування тяжко поранених військовослужбовців, вирішення складних життєвих обставин захисників та їх сімей.

У 2023 році продовжується фінансування з бюджету громади за цими напрямами, кошти спрямовуються для вирішення нагальних потреб:

на фінансування робіт та заходів з територіальної оборони (субвенція обласному бюджету), на підтримку територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки та заходів з мобілізаційної підготовки населення виділено кошти на загальну суму 1088 тис. грн.

на придбання та облаштування укриттів для закладів загальної середньої та дошкільної освіти передбачено кошти в сумі 6998 тис. грн.

на проведення відновлювальних робіт з метою відбудови деокупованих територій Високопільської селищної територіальної громади Херсонщини спрямовано кошти в сумі 368,5 тис. грн.

на підтримку внутрішньо переміщених та/або евакуйованих осіб у зв’язку із введенням воєнного стану направлено кошти в сумі 280 тис. грн. (облаштування та утримання місць компактного проживання ВПО).

на реабілітацію та лікування осіб з інвалідністю внаслідок війни, ветеранів війни, учасників бойових дій, військовослужбовців ЗСУ за відповідною місцевою програмою спрямовано 300 тис.грн.

Крім того, за інформацією громадської організації "Організація ветеранів України Катеринопільської територіальної громади" за період з березня 2022 року по липень 2023 року включно на благодійний рахунок надійшло коштів в сумі 3189,246 тис. грн., з них:

1782,521 тис. грн. - кошти фермерських господарств, сільгоспвиробників, фізичних осіб підприємців, жителів громади;

1406,725 тис. грн. - кошти, які надійшли в результаті перерахування щомісячного одноденного заробітку працівниками Катеринопільської селищної ради та її виконавчих органів, закладів культури (бібліотеки, будинки культури, краєзнавчий музей), Лисичобалківської пожежної команди, закладів та установ освіти (школи, дитячі садки, БДЮТ), Катеринопільської багатопрофільної лікарні, Катеринопільського ЦПМСД, Катеринопільського ДЮСШ "Колос" та Катеринопільського відділу управління соціального захисту населення Звенигородської РДА.

Із цих коштів громадською організацією, зокрема, на підтримку Збройних Сил України за період з березня 2022 по серпень 2023 витрачено коштів в сумі 2934,507 тис.грн., а саме: на придбання амуніції -326,707 тис. грн., квадрокоптерів, тепловізорів та їх ремонт - 390,097 тис. грн., індивідуальних засобів захисту (шоломів, тактичних навушників, бронежилетів) - 670,844 тис. грн., придбання тканини та фурнітури для пошиття військової форми, балаклав, розрузок - на суму 87,158 тис. грн., запасних частин для автотранспорту військових - 9,350 тис. грн., паливно-мастильних матеріалів - 883,505 тис.грн. та продуктів харчування - 47,395 тис. грн.

Крім цього, для забезпечення формування діяльності та виконання завдань за призначенням окремого стрілецького батальйону, який сформував Черкаський обласний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки було придбано майна на суму 97,550 тис. грн. (радіостанції, комп’ютерна техніка, постільні речі)

Також за кошти, які надійшли на благодійний рахунок надається підтримка у вигляді матеріальної допомоги сім'ям загиблих військовослужбовців на загальну суму 349 тис. грн. На допомогу жителям деокупованих територій витрачено 72,901 тис. грн. (придбання будматеріалів, питної води, паливної деревини).

В ході наради були розглянуті й інші питання життєдіяльності територіальної громади.

Відповідальні посадові особи, керівники комунальних підприємств та закладів селищної ради поінформували про вжиті заходи з підготовки об'єктів комунальної власності до опалювального періоду 2023-2024 років, зокрема щодо стану забезпечення твердим паливом, наявності генераторів, підготовки пакетів документів для укладення договорів на газопостачання.

Селищний голова наголосив на необхідності проведення відповідних робіт з підготовки котелень та систем опалення приміщень, особливо тих, які опалюються газом, аби вчасно розпочати опалювальний період.

Про готовність укриттів у закладах освіти Катеринопільської територіальної громади доповіла Тетяна Мовчан, начальник відділу освіти, молоді та спорту селищної ради. Вона повідомила, що наразі тривають роботи з дооблаштування найпростіших укриттів, які можуть використовуватися не тільки для учасників освітнього процесу, а й жителів нашої громади. В окремих укриттях проводиться побілка та фарбування стін, частковий ремонт підлоги, перевіряється на справність електромережа, поновлюються запаси води та медикаментів. До початку нового навчального 2023/2024 року комісійно буде проведений огляд приміщень закладів, у тому числі й найпростіших укриттів.

Марія Крамаренко, начальник новоутвореного відділу реєстрації та муніципальних послуг селищної ради поінформувала присутніх про те, що після реалізації ряду організаційно-технічних заходів, передбачених вимогами Міністерства юстиції України відділом розпочато здійснення державної реєстрації актів цивільного стану з видачею відповідних свідоцтв, зокрема: реєстрацію народження фізичної особи та її походження, реєстрацію шлюбу та реєстрацію смерті.Фото без опису

Керуюча справами виконавчого комітету Олена Поліщук довела до відома присутніх основні завдання щодо участі Катеринопільської громади у реалізації проекту “Індекс цифрової трансформації громад України“ та роз’яснила порядок підготовки кожним структурним підрозділом органу місцевого самоврядування Паспорту індикаторів Індексу цифрової трансформації громад України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора