Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

Відбулась 32 сесія селищної ради

Дата: 02.08.2023 15:28
Кількість переглядів: 91

Фото без опису  Наприкінці минулого тижня в залі засідань Катеринопільської  селищної ради під головуванням селищного голови Володимира Коваленка відбулася 32 сесія Катеринопільської селищної ради VIII скликання, на якій депутати опрацювали 43 питання порядку денного.

     На початку засідання були  розглянуті та затверджені: Програма підтримки регіонів, постраждалих внаслідок агресії російської федерації на 2023-2025 роки; Програма підвищення ефективності забезпечення громадського порядку та безпеки в Катеринопільському районному суді, розміщеному на території Катеринопільської селищної територіальної громади на 2023-2025 роки; Програма фінансової підтримки Звенигородського   районного територіального центру  комплектування та   соціальної підтримки  на 2023-2024 роки та Програма фінансової підтримки 4-го Звенигородського районного територіального центру  комплектування та соціальної підтримки на 2023 рік.

       Внесено зміни в ряд діючих місцевих програм та відповідні зміни в бюджет територіальної громади. Зокрема:

      на реалізацію Програми розвитку та підтримки КНП "Катеринопільська багатопрофільна лікарня" виділено кошти  в сумі 103,3 тис. грн.;

      на реалізацію Програми розвитку та підтримки КНП "Катеринопільський центр первинної медико-санітарної допомоги" на 2023 рік  виділено кошти в сумі 69, 8 тис. грн;

   на реалізацію  Програми економічного і соціального розвитку  Катеринопільської селищної територіальної громади на 2022-2024 роки  виділено кошти на співфінансування  4 проектів у рамках конкурсу  "Час діяти Україноˮ за підтримки БФ "МХП-Громаді"  в сумі 118,1 тис.грн.;            на Програму благоустрою населених пунктів Катеринопільської територіальної громади на 2023 - 2025 роки виділено кошти в сумі  – 152, 5 тис. грн.;

   на реалізацію Програми фінансової підтримки Звенигородського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки на 2023-2024 роки та Програми "Призовна дільниця" на 2023 - 2025 роки виділено кошти в сумі близько  200, 0 тис. грн.

      Відділу освіти, молоді та спорту селищної ради спрямовано  близько 1,5 млн. грн. (на дошкільну, загальну середню освіту та їх позачергові потреби, облаштування укриттів, поточний ремонт шкільних автобусів та ін.).

        Також, здійснено перерозподіл коштів резервного фонду в сумі – 368, 5 тис. грн. та спрямовано дані кошти на Програму підтримки регіонів, постраждалих внаслідок агресії російської федерації на 2023-2025 роки  (постраждалим жителям с. Іванівка Високопільської територіальної громади Бериславського району Херсонської області).   

   З метою ефективного та ощадливого використання енергетичних ресурсів, зменшення несприятливого впливу на довкілля шляхом зниження викидів парникових газів (CO2) на території громади, а також, з метою залучення зовнішніх ресурсів у розвиток громади, прийнятим рішенням депутати  створили координаційно-робочу групу з питань сталого енергетичного розвитку територіальної громади для розроблення проекту муніципального енергетичного плану на період до 2030 року включно, затвердили її положення та склад.

     У зв'язку з утворенням відділу реєстрації та муніципальних послуг Катеринопільської селищної ради виникла необхідність у внесенні змін до рішень селищної ради, які регулюють діяльність Центру надання адміністративних послуг,  у тому числі й до переліку надання адміністративних послуг.

     Також заслухали депутати інформацію про хід виконання Програми організації харчування у закладах освіти Катеринопільської територіальної громади на 2021-2025 роки за І півріччя 2023 року. Як поінформувала Тетяна Мовчан, начальник відділу освіти молоді та спорту селищної ради, на придбання продуктів харчування за І півріччя 2023 року використано 1045,7 тис. грн.

        З метою сталого функціонування автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць та доріг комунальної власності у населених пунктах та в зв'язку з тим, що роботи по ремонту доріг будуть проводитись за кошти з державного бюджету, прийнято рішення про делегування ДП "Служба місцевих автомобільних доріг у Черкаській області" виконання функцій замовника в повному обсязі, в тому числі проведення тендерних процедур закупівель робіт та послуг з поточного ремонту вулиці Базарна у смт Катеринопіль. На виконання  робіт з проведення поточного ремонту цієї вулиці на умовах співфінансування  виділено кошти у сумі -200 000 гривень

     Далі, розглянувши заяви громадян, клопотань юридичних осіб, врахувавши висновки постійної комісії з  питань регулювання земельних відносин, містобудування, екології, охорони навколишнього середовища, депутати прийняли відповідні рішення із земельних питань.

      За результатами проведених громадських обговорень та внесених пропозицій щодо перейменування вулиць Гагаріна в селі Луківка та Комарова в смт Катеринопіль, депутатами прийняті рішення про перейменування вулиці Гагаріна в селі Луківка на честь загиблого захисника України Юрія Новосада, жителя Луківки та вулиці Комарова в смт Катеринопіль на вулицю Захисників України.

     У зв'язку з кадровими змінами, що відбулись у виконавчих органах селищної ради були  внесені зміни до рішення селищної ради про утворення виконавчого комітету, визначення його чисельності, затвердження персонального складу.  

      Після розгляду всіх питань порядку денного 32 сесіїФото без опису селищної ради,  в межах відведеного часу на запитання та відповіді, депутати селищної ради Лідія Мандрика та Мирон Левицький повідомили про порушення громадського порядку на вулицях селища Катеринопіль  неповнолітніми особами  та молоддю  у вечірній та нічний час доби.

       Після детального обговорення порушеного питання,  селищний голова Володимир Коваленко доручив відповідним посадовим особам селищної ради звернутися до Звенигородського районного відділу поліції  щодо вжиття заходів відповідного реагування.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора