Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

В Катеринопільській територіальній громаді відбулася діалогова зустріч на тему: "Чому ми змушені оптимізувати заклади освіти?"

Дата: 08.07.2023 11:54
Кількість переглядів: 75

Фото без опису   Зазначимо, що діалогова зустріч проходила в рамках проєкту “Лабораторії творчого діалогу в громадах”, що реалізується Спілкою «Громадські ініціативи України» за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» в 120 громадах з 12 областей України і є однією з перших масштабних ініціатив впровадження діалогового підходу в застосуванні інструментів участі на локальному рівні.
Участь в діалозі взяли працівники закладів освіти територіальної громади, батьки учнів, представники громадкості й Катеринопільської селищної ради та регіональна координаторка проєкту "Лабораторія творчих діалогів в громадах" в Черкаській області Любов Ропало.
В ході діалогу було обговорено демографічну ситуацію, що склалася протягом минулих років на території громади, основні важливі напрямки в оптимізації закладів освіти, виклики, які виникають у ході реалізації даного питання, та можливі шляхи знаходження компромісних рішень. Фото без опису
Фото без описуТакож учасники діалогу переглянули динаміку видатків по освітній галузі за 2021-2023роки на території громади. Питома вага яких щороку становить понад 55 відсотків від всіх видатків бюджету громади.
Кожен охочий міг вільно висловити свою думку щодо питання оптимізації освітніх закладів та внести свої пропозиції. Діалогова зустріч пройшла в доброзичливій атмосфері, учасники були активними та ініціативними.
Підводячи підсумки діалогової зустрічі, присутні дійшли висновку, що оптимізація закладів освіти є складним питанням, над яким ще потрібно працювати.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора