Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

На Черкащині прогнозують спекотні дні

Дата: 19.06.2023 15:49
Кількість переглядів: 66

Фото без опису    Головним акцентом цього тижня залишається спека, із температурою вдень 25-30° та тропічними ночами 15-20°. Про це інформує начальник обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

Проте у середу Черкащину «зачепить» фронтальний розділ, який стане причиною таких очікуваних дощів. Температура повітря дещо знизиться вночі 13-18º, вдень 23-28º.

Літнє сонцестояння – це найдовший день у році, пік тривалості світлого часу доби та найкоротша ніч. Триватиме найдовший день року 16 годин 27 хвилини. Після 25 червня сонце повертає на зиму, а літо на спеку.

Закінчиться робочий тиждень переважно сухою погодою з температурою близько 30°. У період спекотної погоди бережіть організм від перегрівання, але радимо бути обережними з кондиціонерами, вентиляторами та холодними напоями, адже головне при такій погоді – не застудитися.

За попередніми модельними розрахунками, у найближчі вихідні до нашого регіону наблизяться атмосферні фронти, які проявлять себе дощами різної інтенсивності та коливанням температури.

Таким чином, спека на Черкащині зміниться на більш комфортні температури, близькі до своєї кліматичної норми, а от дощів, які змогли б якось суттєво поміняти посушливий тренд останніх двох місяців, поки не очікується.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора