Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

Відбулася позачергова 31 сесії Катеринопільської селищної ради VIII скликання

Дата: 16.06.2023 13:06
Кількість переглядів: 136

Фото без опису15.06.2023 депутати на позачерговій сесії розглянули питання, що потребували невідкладного вирішення.

Зокрема, у другій половині травня поточного року внаслідок реформування структури органів виконавчої влади припинив свою діяльність Катеринопільський відділ державної реєстрації актів цивільного стану. Його приєднано до Звенигородського відділу державної реєстрації актів цивільного стану. Відтепер для оформлення свідоцтва про смерть, народження та шлюбу жителі громади змушені звертатися до м.Звенигородка.

Подібна ситуація може незабаром виникнути і з Катеринопільським сектором Управління Державної міграційної служби України, який заплановано реорганізувати та об’єднати з відділом м.Тальне. Жителі Катеринопільської громади можуть залишитись без доступних послуг з оформлення паспорта громадянина України (у вигляді ІД-картки), оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон, вклеювання фотокартки до паспорта громадянина України зразка 1994 року по досягненню 25 чи 45-річного віку.

Тому, на цьому пленарному засіданні сесії було прийнято ряд рішень щодо організації здійснення безпосередньо в громаді повноважень з питань державної реєстрації народження фізичної особи та її походження, шлюбу, смерті з видачею свідоцтв про державну реєстрацію актів цивільного стану в смт Катеринопіль, а також закупівлі спеціального обладнання для зняття біометричних даних особи для оформлення паспортів.

Надання таких послуг громадянам в смт Катеринопіль стане можливим після здійснення ряду організаційно-технічних заходів за обов’язковою вимогою Міністерства юстиції України. Триває робота щодо організації відповідного виконавчого органу в межах структури селищної ради, що буде надавати ці послуги на місці.

Ще одними із важливих питань розгляду було внесення змін до Програми розвитку та підтримки комунального некомерційного підприємства "Катеринопільська багатопрофільна лікарня" та до бюджету Катеринопільської селищної територіальної громади на 2023 рік, якими передбачено збільшення видатків на виплату заробітної плати молодшому медичному персоналу Катеринопільської багатопрофільної лікарні на суму 499,8 тис.грн.

Також депутатами було затверджено збільшення доходів загального фонду бюджету територіальної громади в сумі 2,2 млн грн за рахунок субвенції з обласного бюджету на придбання шкільного автобуса за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету та спрямовано дані кошти на видатки розвитку спеціального фонду (бюджет розвитку) головному розпоряднику бюджетних коштів – відділу освіти, молоді та спорту Катеринопільської селищної ради, що й буде займатися процедурою його закупівлі.

​При розгляді земельних питань відбулось затвердження технічних документацій із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельних ділянок в натурі (на місцевості) для будівництва і обслуговування житлових будинків, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) з наданням в оренду, внесення змін до діючого договору оренди землі та проведення земельних торгів у формі електронного аукціону на земельну ділянку площею 7,4647га.

​Далі депутати схвалили звернення Катеринопільської селищної ради до Верховної Ради України та Міністерства закордонних справ України щодо вимоги від країн-підписантів Будапештського меморандуму повного дотримання зобов’язань для забезпечення гарантій територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів, з текстом якого можна ознайомитись на сайті Катеринопільської селищної ради та на сторінці Катеринопільської територіальної громади у соціальній мережі Фейсбук.

Завершили розгляд питань затвердженням плану роботи Катеринопільської селищної ради на II півріччя 2023 року. Після чого, селищний голова закрив позачергову сесію.

Також Володимир Коваленко поінформував на сесії про Фото без описупризначення Мовчан Тетяни Юріївни на посаду начальника відділу освіти, молоді та спорту селищної ради на час проходження Химичем Володимиром Івановичем військової служби. До цього призначення Тетяна Юріївна перебувала на посаді головного спеціаліста служби у справах дітей Звенигородської райдержадміністрації. Також понад 20 років працювала директором Новоселицької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, згодом начальником відділу освіти та начальником служби у справах дітей Катеринопільської райдержадміністрації.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора