Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

18 травня – День пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу!

Дата: 18.05.2023 12:42
Кількість переглядів: 67

Фото без опису79 років тому тоталітарний комуністичний режим скоїв жахливий злочин проти кримськотатарського народу.

18 травня 1944 року розпочалася операція з депортації кримських татар, в результаті якої було виселено близько 200 тисяч осіб. Депортація мала катастрофічні наслідки для кримських татар. Близько половини депортованих людей загинули ще дорогою або від голоду, холоду та непосильних каторжних робіт.

У цей знаковий для світової історії день, у День пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу та День боротьби за права кримськотатарського народу, ми схиляємо голови перед пам’яттю кримських татар, безжально знищених злочинними режимами СРСР та рф.

З початком окупації росією Кримського півострова у 2014 році історія повторюється. Тисячі кримських татар змушені були знову покинути рідні домівки. Всі ці роки російська окупаційна влада кидає за грати, катує, проводить репресивну політику залякування, безслідного зникнення кримських татар, порушення громадянських, політичних і культурних прав.

Нині, з початком повномасштабної агресії росії проти України, виникають нові виклики. Це стосується і новоокупованих територій у Херсонській та Запорізькій областях, куди після початку тимчасової окупації Криму переселилися багато кримських татар.

Біль кримськотатарського народу – наш спільний біль. Ми ніколи не забудемо і не пробачимо злочини радянського режиму.

Сьогодні, у День пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу, всі ми - кримські татари: терплячі, завзяті, сильні і незламні.

Бо для них, як і для нас, життя є цінністю. Воно не випите до дна, а повне дії, духу і віри. Віри у те, що кримські татари повернуться додому – в Крим.

А Крим – в Україну. Це буде дорога пам’яті, дорога єднання живих і ненароджених у батьківському краї.

Дорога до вкоріненості, до вічності. Бо немає іншої землі, яку називають етнічною.

Велика шана і повага тим, хто бореться за Україну та нашу спільну історію. Віримо, що ми дамо гідну відсіч російському загарбнику та звільнимо окуповані землі.

Крим – це Україна!

Слава Україні!

Вічна пам’ять Героям!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора