Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

26 квітня - День пам'яті Чорнобильської трагедії

Дата: 26.04.2023 09:58
Кількість переглядів: 67

Фото без описуШановні учасники ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції,жителі Катеринопільської територіальної громади!

Сьогодні відзначається 37-ма річниця аварії на Чорнобильській атомній електростанції, найбільшої в історії ядерної енергетики.

Тоді, 26 квітня 1986 року, під час вибуху на четвертому енергоблоці ЧАЕС стався великий викид радіоактивних речовин в навколишнє середовище. Сила вибуху прирівнювалася до 500 бомб — таким, які колись були скинуті на Хіросіму.

Ця трагедія забрала життя тисяч людей, стала причиною багатьох захворювань, принесла величезний збиток для навколишнього середовища. Жахливі наслідки цієї трагедії відчуваються й досі.

37 років тому тисячі ліквідаторів ціною власного життя рятували світ від смертельного випромінювання. Серед них і наші земляки. Багатьох з них ми вже, на жаль, втратили...

У цей день ми схиляємо голову перед героїчним подвигом пожежних, працівників ЧАЕС, медиків, військовослужбовців, учених, та всіх громадян, які стали на захист людства.

Скільки б не минуло років, ця дата завжди буде в нашій пам’яті як чорна сторінка в історії України. Чорнобиль ніколи не стане минулим. Не забуваймо про героїзм усіх, хто брав участь у ліквідації наслідків тієї жахливої аварії.

Пам’ятаймо тих, хто ціною життя рятував світ. Щира вдячність та шана нашим співвітчизникам за ті безмежні мужність, героїзм і самовідданість, якими вони виборювали безпеку людей, захищаючи їх від атомного лиха.

Від щирого серця бажаємо вам мирного неба, незламної віри в перемогу України над ворогом, доброго здоров'я, міцності духу та мирного життя!

Низький уклін усім, хто боровся та переміг у нерівному бою зі страшною ядерною стихією й світла пам’ять тим, чиє життя обірвалося внаслідок Чорнобильської катастрофи.

З повагою,

Селищний голова Володимир Коваленко,

депутати та виконавчий комітет Катеринопільської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора