Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

Інформація про роботу адміністративної комісії при виконавчому комітеті Катеринопільської селищної ради за 2022 рік

Дата: 12.04.2023 14:58
Кількість переглядів: 71

Фото без описуВідповідно до підпункту 4 пункту "б" статті 38 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", статті 218 Кодексу України про адміністративні правопорушення адміністративна комісія при виконавчому комітеті Катеринопільської селищної ради має повноваження на розгляд адміністративних справ по двадцяти шести статтях вказаного кодексу. Завданнями адміністративної комісії є всебічне, повне і об’єктивне з’ясовування обставини кожної справи, вирішення їх в точній відповідності з законом, забезпечення виконання винесених постанов, а також виявлення причин та умов, що сприяють вчиненню адміністративних правопорушень. Засідання комісії відбуваються у разі надходження матеріалів про адміністративні правопорушення у визначені законодавством терміни.

Підставою для розгляду справи про адміністративне правопорушення є протокол про адміністративне правопорушення, складений у встановленому законом порядку уповноваженою на те посадовою особою відповідно до статті 255 КУпАП.

Упродовж 2022 року проведено 7 засідань адміністративної комісій, на яких, в межах строку, встановленого частиною першою статті 277 КУпАП, розглянуто 22 справи про адміністративні правопорушення відносно 22 осіб. Вказані справи розглядались на підставі протоколів про адміністративні правопорушення, серед яких:

21 протокол складено працівниками органів Національної поліції;

1 протокол складено посадовою особою виконавчого органу Катеринопільської селищної ради.

За результатами розгляду вказаних справ винесено 22 постанови, згідно із якими:

15 осіб притягнуто до адміністративної відповідальності та накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу в тому числі:

по статті 152 КУпАП (порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів) - 13 осіб (сума штрафів 5 440 грн);

по частині другій статті 156 КУпАП (порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями, тютюновими виробами, електронними сигаретами та рідинами, що використовуються в електронних сигаретах, пристроями для споживання тютюнових виробів без їх згоряння) - 1 особа (сума штрафу 6 800 грн);

по частині першій статті 183 КУпАП (завідомо неправдивий виклик спеціальних служб) - 1 особа (сума штрафу 850 грн).

Стосовно 5 осіб винесено постанови про закриття справи у зв’язку з відсутністю складу адміністративного правопорушення відповідно до пункту 1 частини першої статті 247 КУпАП.

Стосовно 1 особи винесено постанову про закриття справи у зв’язку з малозначністю вчиненого адміністративного правопорушення відповідно до статті 22 КУпАП.

Стосовно 1 особи винесено постанову про закриття справи у зв’язку з закінченням на момент розгляду справи про адміністративне правопорушення строків, передбачених статтею 38 КУпАП.

7 справ про адміністративне правопорушення при підготовці до їх розгляду (в порядку статті 278 КУпАП) було повернуто відповідним органам для відповідного реагування.

4 справи про адміністративне правопорушення були повернуті відповідним службам та органам для направлення до компетентного органу.

Адміністративною комісією накладено адміністративних стягнень у вигляді штрафів на загальну суму 13 090,00 грн.

Добровільно сплачено штрафів на суму 12 750,00 грн.

1 постанова про накладення адміністративного стягнення на суму 340,00 грн. була направлена для примусового виконання до Катеринопільського відділу державної виконавчої служби у Звенигородському районі Черкаської області.

На засіданнях адміністративної комісії встановлювались причини та умови, які сприяли вчиненню адміністративних правопорушень, проводились заходи щодо виховання громадян у дусі точного і неухильного додержання Конституції і законів України, поваги до прав, честі і гідності інших громадян, сумлінного виконання своїх обов’язків, відповідальності перед суспільством, зміцнення законності.

Робота адміністративної комісії у звітному періоді була спрямована на розгляд справ про адміністративні правопорушення, підвищення правової культури громадян, а також попередження правопорушень.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора