Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

Звіт старости Гуляйпільського старостинського округу про роботу за 2022 рік

Дата: 03.04.2023 10:28
Кількість переглядів: 106

Фото без опису    До складу Гуляйпільського старостинського округу входять три населені пункти це села Бродецьке, Гуляйполе та Шостакове.
На території округу станом на 01.01.2023 року зареєстровано та проживає 1140 осіб, в т.ч. діти до 18 років – 142 особи.
Протягом звітного року народилась 1 дитина, померло 36 осіб, вибуло 8 осіб, прибуло 6 осіб. Мобілізовано – 39 осіб, з них, загинули - 4 особи: це Володимир Драний, Руслан Тимчук, Олександр Лебединець, Валерій Дрибас. Світла та вічна пам’ять загиблим Героям.
На території округу проживають 28 внутрішньо-переміщених осіб. Усі вони забезпечені житлом, засобами для проживання.
Протягом звітного періоду разом з виконавчим апаратом Катеринопільської селищної ради, діловодами сіл, с/г підприємствами , жителями округу спільними зусиллями проводились роботи на виконання показників соціально-економічного розвитку сіл Гуляйполе, Бродецьке та Шостакове Катеринопільської територіальної громади, а саме:
Благоустрій округу
За рахунок місцевого бюджету Катеринопільської селищної ради:
Протягом весняно-літнього періоду виконувались громадські роботи по благоустрою населених пунктів округу.
Додатково проводились громадські суботники по благоустрою сільських кладовищ округу та громадських місць загального користування: це обеліски , дороги, площадки.
На кладовищах проводилось вивезення сміття, вирубка кущів та дерев, косіння дикорослої порослі.
Проведено планування території кладовища с.Бродецьке, під нові поховання.
Фото без описуЗакуплено новий бензотример та паливно-мастильні матеріали в с.Гуляйполе. Проводився ремонт мото-обладнання.
Проведено ремонт та реконструкцію місць обліку електроспоживання та електрообладнання свердловини с.Бродецьке на суму - 3,0 тис.грн.
Закуплено матеріали та проведено роботи по реконструції місць обліку мережі вуличного освітлення с.Гуляйполе на суму - 7,0 тис.грн.
За благодійної підтримки Морозюка М.О. та транспорту ТОВ «НВФ «Урожай» завезено пісок для благоустрою кладовищ. Вивезення сміття з території кладовища села Бродецьке за благодійної підтримки ТОВ «НВФ «Урожай».
Спільно з ДП «Звенигородське лісове господарство» вирішено питання про видалення дерев на території кладовища села Бродецьке, що створюють загрозу та пошкодження пам’ятних знаків.
Зібрано та спрямовано кошти громади села Бродецьке в сумі - 12,0 тис.грн на благоустрій кладовища : послуги техніки та придбання гербіцидів для знищення дикорослої порослі .
За благодійної підтримки С.Є.Білоуса та Зайченка В.В. придбано гербіциди для знищення дикорослої порослі на кладовищах сіл Гуляйполе та Шостакове .
Спрямовувались заходи щодо питного водопостачання в оселі жителів округу та заклади комунальної власності спільно з комунальним підприємством ЖКГ Катеринопільської селищної ради та благодійних внесків жителів, усувались аварійні пориви та технічні поломки обладнання.

 Фото без описуПо с.Гуляйполе за рахунок благодійних коштів жителів близько 16,0 тис.грн. закуплено та встанослено кабель живлення свердловини та прокладено 100 м нового водопроводу на аварійній ділянці.

Ремонт доріг комунальної власності
За рахунок місцевого бюджету селищної ради проведено ремонт аварійних ділянок доріг комунальної власності округу з білощебеневим покриттям, на суму близько 150,0 тис.грн.
Для зимового утримання доріг завезено протиожеледний матеріал на небезпечні ділянки доріг трьох сіл.
За кошти місцевого бюджету та благодійної допомоги ТОВ «НВФ «Урожай» використовувались механізми та спецтехніка (автогрейдер, екскаватор, навантажувач) по ремонту аварійних ділянок дороги з білощебеневим покриттям /Звенигородка-Катеринопіль-Тальне-Маньківка/-Гуляйполе (на відрізку дороги Шостакове-Гуляйполе).
Оновлено пішохідний перехід «Дружба» між селами Бродецьке та Гуляйполе через річку Гнилий Тікич на суму 20,0 тис.грн за рахунок ТОВ «Теплоджерело» , керівник Денис Лупаєв.
Благодійна гуманітарна допомога.
Спільно з ТОВ «НВФ «Урожай» та жителями округу посаджено та зібрано 10 т. картоплі. Урожай картоплі розділили на потреби ЗСУ, ВПО та лікарні.
Внутрішньо-переміщеним особам округу, за сприяння територіального центру надання соціальних послуг доставлялися продуктові набори, засоби гігієни, дитяче харчування, постільну білизну, матраци тощо.
Жителями нашого округу неодноразово надавалася допомога для наших захисників:
продукти харчування, овочі, консервація, сало, тушонка, макаронні вироби, крупи, чай, кава, мед, засоби гігієни, одяг, ліки, матраци, одіяла, тканина для пошиття розгрузок, стрічки для плетіння маскувальних сіток та маскувальні сітки.
Неодноразово випікалися хлібобулочні вироби : хліб, пасхи, пиріжки, солодощі .
Виготовлялася тушонка для ЗСУ із курятини наданої БО «БФ «МХП-Громаді»
Жителями округу перераховано на потреби Збройних Сил України благодійної допомоги в сумі – 51,0 тис. грн.,
На рахунок ГО «Організація ветеранів України Катеринопільської ТГ» в сумі - 10580 грн.
Зібрано та передано кошти на придбання бронежилетів в сумі – 1200 грн.
Передано волонтерам на закупівлю генератора для ЗСУ в сумі - 2350 грн.
На самооборону територіальної громади передано готівкою – 4270 грн.
Шостаківська гімназія
На території с.Шостакове функціонує гімназія де навчаються дітки сіл Шостакове, Гуляйполе, Бродецьке та смт.Катеринопіль, всього 62 осіб : в т.ч. 15 дошкільнят та 47 учнів.
Навчання учнів проводиться за дистанційною формою, через відсутність сховища, та початкової за змішаною формою навчання.
Силами учителів, батьків та благодійної підтримки депутата обласної ради Коваленка О.А., ТОВ «НВФ «Урожай», коштів місцевого бюджету, підготовлено заклад до навчального року.
Встановлена пожежна сигналізація, в приміщенні дитячого садочка, на суму близько 35,0 тис.грн. та проведена обробка дерев’яних конструкцій протигорючими матеріалами на суму близько 100,0 тис.грн за рахунок місцевого бюджету.
Заклад приймає активну участь в проектах розвитку.
Учителі та діти спрямовують зусилля на допомогу ЗСУ: виготовляють обереги, малюнки, організовують збір матеріалів для виготовлення окопних свічок.
Адміністративні послуги
Надавалася допомога жителям округу в оформленні та здачі документів на призначення житлової субсидії всього 194 домоволодінь.
При зверненні жителів Гуляйпільського округу протягом 2022 року було видано довідок - 500 .
Нотаріальні дії
Протягом звітного періоду вчинено нотаріальні дії: посвідчено заповітів – 4, засвідчено справжність підпису – 10, посвідчено довіренності – 41.
Проведено особистий прийом громадян старостою округу всього -25 звернень.
Упродовж звітного року відбувалася плідна співпраця між громадою округу, виконавчим комітетом та іншими суб'єктами господарювання. Є ряд проблемних питань, які потрібно вирішувати в наступному році.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора