Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

ЗВІТ ПРО РОБОТУ СТАРОСТИ ЛИСИЧОБАЛКІВСЬКОГО СТАРОСТИНСЬКОГО ОКРУГУ ЗА 2022 РІК

Дата: 31.03.2023 10:19
Кількість переглядів: 79

Фото без опису   Протягом року здійснював свої повноваження відповідно до Конституції України, Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».
До складу Лисичобалківського старостинського округу входять населені пункти –с. Кобилянка, с. Потоки та с. Лисича Балка. Станом на 01.01.2023 року чисельність населення округу становить 742 особи, з них 460 жителів с. Лисича Балка, 190 жителів с. Потоки, 81 житель с. Кобилянка, з них працездатного населення по селах-287,-77,-50 осіб, пенсіонерів за віком -103,-8,-15 осіб, дітей шкільного віку -90,-24,- 13 осіб.
На території округу проживає 15 багатодітних сімей, в яких виховується 49 дітей, 4 матері, яким присвоєно почесне звання »Мати – героїня», воїни-інтернаціоналісти(афганці) 4 особи, чоловіків призваних в ЗСУ -39 осіб. Протягом року народилося -1 особа, померло- 14 осіб, загинули - 2 особи: це Микола Дідківський та Олександр Осіян. Світла та вічна пам’ять загиблим Героям. Слава Україні!
На території округу працюють такі заклади :
- Лисичобалківськівська гімназія, де навчається 59 дітей та16 вихованців дитячого садка;
- 2 фельдшерські пункти, 2 сільські бібліотеки, 2 сільських Будинки культури, 2 пересувних поштових точки, 3 приватних магазини , 5 фермерських господарств, 1 сг підприємство.
2 соціальні працівники округу обслуговують 19 одиноко проживаючих пенсіонерів та людей , які потребують сторонньої допомоги. Обслуговування проводяться якісно , нарікань від жителів округу немає.
Відповідно до покладених на мене повноважень у 2022 році, з початком військових дій :
-беру участь у пленарних засіданнях Катеринопільської селищної ради, її виконавчого комітету та в нарадах різного спрямування, де представляю інтереси жителів округу, виконую доручення селищної ради, виконавчого комітету, селищного голови, інформую про їх виконання;
-сприяю виконанню на території старостинського округу заходів, затверджених Програмою соціально -економічного розвитку Катеринопільської селищної ради;
-здійснюю прийом громадян згідно затвердженого графіку особистого прийому громадян , які зверталися з проблемами різного характеру, надаю консультації, рекомендації в межах своїх повноважень;
-отримую від жителів заяви, адресовані органам та посадовим особам селищної ради, передаю їх за призначенням. Протягом 2022 року було отримано 4 заяви та оформлено пакет документів для отримання матеріальної допомоги на лікування та вирішення складних сімейних обставин ,
-видано 315 довідок різноманітного характеру
-виконував нотаріальні дії в межах своєї компетенції, складено 2 заповіти, посвідчено 20 доручень;
Фото без описуПротягом 2022 року відповідно до затвердженої Програми соціально-економічного та культурного розвитку Катеринопільської селищної ради на території Лисичобалківського старостинського округу було виконано наступні заходи:
За сприяння голови громади проведено ямковий ремонт ділянки дороги слобідка Червоний Хутір - Кобилянка та білощебеневий ремонт дороги Пальчик - Мокра Калигірка (до с. Суха Калигірка).
-проводилось розчищання доріг комунальної власності від снігу; послуги по розчищанню снігу по селах в зимовий період 2021-2022 років надавали АФ «Хлібороб» у формі ТОВ , ФГ "Потоки Агро";
-підтримувався задовільний санітарний стан на території округу (вирубувалися чагарники, обкошувалася трава коло закладів села, на обочинах доріг комунальної власності , Обеліску Слави, сільських кладовищах, в'їздного знаку. Всі ці роботи виконувались працівниками старостинського округу, організовувались суботники по розчистці чагарників на сільських кладовищах , на обочині в'їздної дороги в села, де приймали участь жителі сіл та працівники по благоустрою. Послуги по обкошуванні доріг комунальної власності та в'їздної дороги в села, територій кладовищ, спортивних площадок надавали АФ «Хлібороб» у формі ТОВ , ФГ "Потоки Агро", ФГ "Масляний", Решетов Сергій, Осіян Валерій, Домніцький Віталій. Особлива подяка дітям школи і молоді села, які під керівництвом Семенюка Дмитра проводили озеленення с. Лисича Балка.
Фото без описуЗа благодійної підтримки ПП «БудСервіс» Морозюка М.О., автотранспорту АФ »Хлібороб» у формі ТОВ та Карпенко Віктора завезено пісок для благоустрою кладовищ.
Закуплено спонсором ФГ "Потоки Агро" нову бензокосу та паливно-мастильні матеріали в с. Потоки та с. Кобилянка.
-проведено ремонт та побілку пункту обліку електроспоживання, постійний благоустрій та санобробіток точки водозабору с. Лисича Балка.
Встановлено новий погружний насос ЕЦВ 6-10-140 вартістю 21460 грн за кошти сільських водокористувачів.
-протягом року працівниками культури, народним хором «Поточаночка» та бібліотекарями проводились онлайн привітання до таких заходів: День Соборності України, День вишиванки, День захисту дітей, День Незалежності України, до Дня села, День захисника та захисниць України, новорічні, різдвяні та інші свята.
-до дня захисту дітей, новорічних свят за спонсорські кошти фермерів села ФГ "Масляний", ФГ "Потоки Агро", ФОП Полякова, ФГ "Почтаренко" було придбано і вручено солодощі та новорічні подарунки дітям сіл Потоки та Кобилянка.
За підтримки ФГ «Почтаренко» та ФОП Полякова придбано медикаменти першої необхідності для фельдшерського пункту с. Потоки.
ПП Лещенко Ігор до дня святого Миколая пригостив солодощами учнів та вихованців Лисичобалківської гімназії.
Жителів округу обслуговує перевізник Чернега В.П. за маршрутом Кобилянка – Катеринопіль, але пенсіонери та пільговики просять, щоб раз у місяць чи квартал перевізник здійснював додатково рейс для пільговиків.
З початком військових дій було організовано роботу по збору коштів, до якого долучились фермери, вихідці, жителі сіл округу на потреби ЗСУ, на придбання бронежилетів, на придбання тепловізорів, на допомогу пораненим та інші потреби ЗСУ. Збирали і доставляли до військових частин, волонтерських центрів продукти харчування, випічку, виготовляли тушонку, каші, вареники та інше.
АФ «Хлібороб» неодноразово надавала дизельне пальне, цукор, крупи, борошно для доставки волонтерами допомоги нашим військовослужбовцям. На даний час продовжуємо допомагати нашим захисникам. Щиро вдячний ВСІМ жителям - дітям і дорослим, що приймали і приймають участь у зборі коштів, проведенні шкільних ярмарків та інших міроприємствах в підтримку наших ЗСУ !!!
З початком військових дій в нашому окрузі проживало 17 внутрішньо переміщених осіб з різних регіонів України, де проходили військові дії. Всіх їх було тимчасово зареєстровано, подано документи в ЦНАП, де їх зареєстрували і надали статус ВПО. Протягом всього часу опікувались їхніми потребами та надавали і надаєм допомогу та підтримку.
Моя робота побудована на принципах взаєморозуміння , вмінню вислухати та допомогти, взяти слушні пропозиції для благоустрою, розвитку округу, готовий вислухати зауваження і побажання від жителів для покращення нашого з Вами життя та виконати багато роботи і в цьому році.
Як і ВСІ жителі України і нашої громади,округу вірю в нашу перемогу.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора