Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

ЗВІТ ПРО РОБОТУ СТАРОСТИ ПАЛЬЧИКІВСЬКОГО СТАРОСТИНСЬКОГО ОКРУГУ ЗА 2022 РІК

Дата: 31.03.2023 10:14
Кількість переглядів: 59

Фото без опису   Згідно із ст. 54-1 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» староста звітує перед Катеринопільською селищною радою та жителями старостинського округу про свою діяльність. Виконуючи вимоги цього Закону, керуючись Конституцією, законами України, іншими законодавчими актами, Положенням про старосту, що визначають порядок його діяльності, пропоную звіт про свою роботу за 2022 рік.
Рік моєї роботи на посаді старости Пальчиківського старостинського округу пройшов у тісній співпраці з Катеринопільською селищною радою, населенням старостинського округу, керівниками підприємств, установ та фермерських господарств. Виконував доручення Катеринопільської селищної ради та її виконавчого комітету, Катеринопільського селищного голови, забезпечував надання інформації та виконував інші обов’язки, визначені законодавством України в межах своїх повноважень.
Я представляв інтереси жителів свого старостинського округу у виконавчому комітеті Катеринопільської селищної ради.
Брав участь у засіданнях виконавчого комітету та сесіях селищної ради.
Прийом громадян здійснював за місцем роботи в межах робочого часу згідно з графіком прийому громадян та у позаробочий час за місцем проживання жителів населених пунктів старостинського округу.
Фото без описуЗа звітний період надійшло 71 звернення від громадян, з них 70 - на особистому прийомі та одне письмове звернення. Усім громадянам, які звернулись на особистий прийом, надано необхідну інформацію, консультацію, перелік необхідних документів, контактні телефони та адреси.
До складу Пальчиківського старостинського округу входять наступні населені пункти: село Пальчик, з чисельністю населення – 370 осіб, село Луківка - 165 осіб, село Ямпіль - 204 особи Усього: населення - 739 осіб, домогосподарств - 580. Загальна площа території складає – 4928,8 га.
На території Пальчиківського старостинського округу функціонують такі об’єкти соціальної сфери: Пальчиківська гімназія Катеринопільсьої селищної ради, , Пальчиківський сільський будинок культури, сільський клуб села Луківки, сільський клуб села Ямпіль, Пальчиківський краєзнавчий музей С.О.Єфремова, сільські бібліотеки в селі Пальчик та селі Ямполі, пункти здоров’я в селі Пальчик, в селі Луківка та в селі Ямполі. Для населення працюють поштове відділення в с.Пальчик, магазини - продовольчих і господарських товарів, в селах Пальчик та Луківці.
На території села Ямпіль встановлений і функціонує дитячий та спортивний майданчик, де діти мають змогу цікаво провести вільний час з користю для здоров’я та відпочинку.
Основною проблемою 2022 року стала війна росії проти України. З початку повномасштабного вторгнення жителі нашого округу згуртувалися навколо спільної біди. В усіх селах округу були створені блок пости, на яких, протягом трьох місяців, круглодобово чергували наші люди. В перші дні війни силами територіальної оборони , з допомогою місцевих, були збудовані захисні фортифікаційні споруди. З підприємців, які працюють на землях громади, збиралися кошти для потреб Збройних Сил України. Місцеві жителі виготовляли тушонку, збирали продукти і відправляли нашим захисникам. На території округу надано прихисток 65 переселенцям із різних регіонів України. На початок 2023 року на території старостинського округу проживають 15 ВПО (внутрішньо переміщених осіб). В 2022 році працівниками старостинського округу , спільно із місцевими жителями, було засаджено приблизно 0,30 га картоплею. Частину врожаю картоплі надано ВПО, а частина (70сіток) покладено на збереження. Суми коштів зібраних на потреби ЗСУ , я не озвучую, тому, що війна не закінчилася і підводити підсумки рано. Більшість людей з розумінням відноситься до надання допомоги ЗСУ; здають речі, продукти і кошти, випікають випічку,купують в магазинах все необхідне , але є й такі , які ще й досі не розуміють, в який складний час ми живемо…
Фото без описуОдним із завдань, відповідно до Положення про старосту, є сприяння жителям округу у підготовці документів, що подаються до органів соціального захисту населення, Центру надання адмінпослуг та виконавчих органів ради. Найчастіше жителі звертались з питань оформлення житлових субсидій на природній газ та тверде паливо. За 2022 рік прийнято, сформовано та передано для реєстрації в Управління соціального захисту населення та Управління - ЦНАП - 156 справ та послуг. Крім того, видано довідок, характеристик та актів різного характеру в загальній кількості –360шт. Робота налагоджена відповідним чином, тому відгуки одержувачів таких послуг лише позитивні. Люди задоволені можливістю отримання послуг на місці. У роботі старости з цих питань допомагали діловоди сіл Пальчика та Ямполя, спеціаліст землевпорядник, спеціалісти управління - ЦНАП та провідні спеціалісти управління з питань комунального майна та земельних відносин виконкому Катеринопільської селищної ради ради.
За звітний період на території Пальчиківського старостинського округу мною здійснювалися нотаріальні дії з питань, віднесених законом до відання посадових осіб органів місцевого самоврядування згідно зі ст. 37 Закону України «Про нотаріат». Відтак, посвідчено довіреностей, прирівняних до нотаріально посвідчених - 14, засвідчено відповідності підпису - 71, посвідчено заповітів - 11, про що направлено відповідні заяви до ДП Черкаська філія «НАІС» для подальшої реєстрації у спадковому реєстрі нотаріальних дій. Отримано 11 витягів про реєстрацію заповітів.
Спільно з місцевим органом податкової служби налагоджено співпрацю щодо направлення повідомлень про сплату податку за землю платникам, що мають земельні ділянки на території старостинського округу.
Протягом звітного періоду, відповідно до покладених на мене повноважень проводив оповіщення військовозобов’язаних та призовників про необхідність з’явитися до Катеринопільського територіального центру комплектування та соціальної підтримки, сприяючи забезпеченню військового обліку військовозобов’язаних на території старостинського округу. У випадку їх відсутності за місцем реєстрації, за необхідності, складались відповідні пояснення. Складалися списки юнаків відповідного віку для приписки до призовної дільниці. Крім того, ведеться облік учасників АТО(ООС) та учасників бойових дій.
Відповідно до рішення виконавчого комітету Катеринопільської селищної ради на території Пальчиківського старостинського округу в період з 01 квітня по 31 травня 2022 року проводився двомісячник чистоти, озеленення та благоустрою. З цією метою було організовано проведення весняної санітарної очистки сіл. Завдяки активним мешканцям, працівникам старостинського округу, працівникам культури, освіти, медицини, території населених пунктів привели в належний стан, прибрали підвідомчі території установ. Також привели в належний стан молодий парк в селі Луківка, висадили саджанці молодих дерев біля ліцею і на скалі в с. Луківка. Приємно було відчувати активну підтримку небайдужих мешканців сіл нашого старостинського округу. До поминальних днів навели лад на громадських кладовищах, прибрали сміття. Проведено косметичні ремонти пам’ятників загиблим воїнам, упорядкували територію навколо них. Проведено роз’яснення серед населення щодо необхідності дотримання ладу на кладовищах та винесення сміття у визначене місце. Протягом звітного періоду підсобним працівником старостинського округу проводилися роботи з обкошування території громадських кладовищ, сільських вулиць, пам’ятників, пам’ятних знаків та прилеглі території установ.
Дякую всім, хто почув мене. Завжди буду вдячний всім тим, хто підставляє мені своє плече.
Однією з найбільших проблем для нашого старостинського округу є стан доріг загального користування місцевого значення та доріг комунальної власності. Завдячуючи місцевій владі в 2022 році було проведено ремонт вулиць Небесної сотні та Української, ремонт мостів по вулиці Першої сотні . Але залишаються у вкрай пошкодженому стані дорога в напрямку села Ямпіль. Також є питання щодо стану доріг комунальної власності: деякі з них потребують капітального ремонту, а деякі - поточного.
Підприємці, фермери, сільськогосподарські підприємства, які здійснюють свою діяльність на території округу, частково допомагають у вирішенні значної кількості соціально-економічних питань. Зокрема, взимку розчищають дороги від снігу, навесні допомагають у проведенні двомісячника з благоустрою, протягом року допомагали у вирішенні нагальних потреб. Щиро дякую за надану підтримку і допомогу керівникам СТОВ «Зарічанка» , ФГ «Сиваченко», ТОВ «АГРО-УНІВЕРСАЛ», місцевим фермерам і вихідцям. Висловлюю велику надію на тісну співпрацю і в 2023 році.
Усе можна буде втілити в життя, як буде мир в країні, будемо здорові, буде співпраця, благодійна допомога від небайдужих, фінансова підтримка від влади та особистий внесок жителів округу.
Ще раз хочу подякувати за довіру, за підтримку і співпрацю керівництву територіальної громади, депутатам, жителям округу, які підтримували і підтримують мене, дають поради, тим, хто не просто критикує, а вносить пропозиції з покращення життя громади.
Всю зроблену роботу у звіті висвітлити неможливо, як і неможливо виконати всю роботу покладену на старосту.
Всім бажаю здоров’я, наснаги, миру та впевненості у завтрашньому дні!
 

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора