Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

Звіт про роботу старости Петраківського старостинського округу за 2022 рік

Дата: 03.04.2023 10:09
Кількість переглядів: 104

Фото без опису   Протягом року здійснював свої повноваження відповідно до Конституції України , Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»
До складу Петраківського старостинського округу входять с. Петраківка та с. Стійкове
Загальна чисельність зареєстрованого населення станом на 01.01.2023 року складає 765 чол.
в тому числі : с. Петраківка – 624 ч
с.Стійкове – 141 ч.
Фото без описуНа території округу діє Петраківський ЗЗСО ,який налічує 109 вихованців , Петраківська амбулаторія ЗПСМ ,яка обслуговує жителів семи навколишніх сіл, поштове відділення, та чотири торгові точки для забезпечення товарами жителів старостинського округу, млин та дві олійні.
З початку повномасштабного вторгнення росії з 24.02.2022 року в окрузі зареєстровано та отримали статус ВПО - 99 осіб , станом на 01.01.2023 фактично проживають 14 осіб .
На території сіл проживають:
- 12 багатодітних сімей, в яких виховується 48 дітей;
- 9 дітей під опікою;
- 4 учасників АТО ;
- 3 учасника бойових дій на території іноземних держав;
- 3 – учасник війни;
- 2 - чорнобилець;
- 40 – військовослужбовців ЗСУ ( в т. ч. 1 –загиблий)
- субсидію на ЖКП отримують 45 сімей;
- субсидію на тверде паливо – 41 сімей
Відповідно до покладених на мене повноважень:
- виконую доручення селищної ради, її виконавчого комітету, селищного голови, інформую їх про виконання доручень;
- постійно здійснюється прийом громадян, які звертаються з проблемами різного характеру. Надаю рекомендації та консультації.
Фото без описуТак протягом звітного періоду до старости Петраківського старостинського
округу на особистий прийом звернулося 33 особи (31 усні і 2 письмові). Усім громадянам, які звернулись, надано необхідну інформацію та допомогу у вирішенні їх проблем.
- здійснюю контроль за дотриманням на території села громадського порядку;
- здійснюється облік, ведення, зберігання господарських книг, видаються довідки у межах наданих повноважень : видано – 337 довідок , інформацій та службових записок різного характеру -118 , надаються характеристики з місця проживання громадянам , вчинено 8 нотаріальних дій.
Війна внесла свої корективи в життєдіяльність нашого округу. На протязі 2022 року було зібрано близько 140 000 грн., громадянами округу ( вихідці, фермера , підприємці та жителі) , які було направлено на підтримку Збройних Сил України :
- 27390 грн Ткаченко М. В. на тер. оборону
- 12000 грн Коваленко О.А. на бронежелети
- 19700 грн закуплено 2 (дві) свині ( перероблено на тушонку ,паштет , кров’янка, котлети , каша та ін.)
- 7000 грн закуплено м’ясо працівниками школи (перероблено м’ясні вироби)
- 6070 грн закуплено цигарки працівниками школи
- 13000грн Ветеранська організація
- 31600 грн на рахунок ЗСУ
- 9300 грн закуплено балаклаву, берці
- 2200 грн електроконвектор
- 2000 грн дизпаливо
- 10000 грн організація та допомога при поховання загиблого односельчанина
Петраківським старостинським округом було перероблено м’ясо птиці
( надано МХП «Урожай») на тушонку , а також зібрано населенням продукти довготривалого зберігання та овочі в кількості більше 6 тон , які були відправлені військовослужбовцям 18 ( вісімнадцятьма ) партіями в різні місця ( Бахмут , Лисичанськ, Миколаїв, Гайсин, Суми, Київ, Черкаси , Канів)
В 2022 році БФ разом з «Кернел» спрямовує свої видатки на підтримку ЗСУ , але по мірі можливості допомагають і нашому старостинському округу: утримання доріг у зимовий період , обкошування кладовища та узбіччя доріг, допомога в облаштуванні бомбосховища , допомога при отриманні автомобіля на Петраківську амбулаторію (антикорозійна обробка кузова), паливні матеріали для організації та чергувань загону самооборони в окрузі , автомобільні послуги при завезенні піску на кладовищща
Протягом 2022 року, відповідно до затвердженої Програми соціально- економічного та культурного розвитку, на території Петраківського старостинського округу в зв’язку з військовим станом заходи проводились з обмеженими можливостями . За рахунок місцевого бюджету та інших коштів не заборонених законодавством України(спонсорські кошти), проводився благоустрій населених пунктів округу ( побілка, обкошування, знищення дикорослої порослі , прибирання кладовища та стихійних сміттєзвалищ ) , проводився ямковий ремонт доріг .
Жителькою села було висаджено хвойні насадження біля монументу Слави за власні кошти . Також жителем села виготовлено та встановлено меморіальну дошку загиблому воїну.
Петраківський старостинський округ співпрацює з одноосібниками, ФОПами та фермерами з приводу наповнення бюджету та законного оформлення найманих працівників.
Хочу висловити подяку всім жителям старостинського округу за співпрацю у розвитку нашого округу та підтримку мене особисто, у моїй роботі .

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора