Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

Селищний голова Володимир Коваленко взяв участь в засіданні колегії Черкаської ОВА, в ході відпрацьовано низку питань щодо життєдіяльності області

Дата: 16.03.2023 11:01
Кількість переглядів: 70

Фото без опису   Спільна мета: безпечна Черкащина і стабільне функціонування всіх її сфер.
Разом із керівниками районів і тергромад відпрацювали низку питань життєдіяльності області на колегії.
   Фінансова міць
Наші пріоритети незмінні – підтримка військових і тероборони, забезпечення жителям області та внутрішньо переміщеним особам належних умов проживання. Для цього місцеві бюджети мають бути фінансово спроможними. Плюс увага на раціональне використання коштів.
За 2022 рік завдання з наповнення бюджетів виконано на 107%, додатково отримано 740 млн грн доходів. Однак не всі резерви використані. І це завдання на цей рік.
     Відбудова інфраструктури
Над цим маємо спільно працювати щоденно, не чекаючи перемоги. Залучати кошти з різних бюджетів, міжнародних інституцій та ін.
Фото без опису     З початку повномасштабної війни на Черкащині пошкоджено понад 200 об’єктів: житлові будинки, заклади освіти, культури, заклади харчування, підприємства. Уже відновлено 25 із них.
     Безпечна освіта
Довгострокове зупинення навчання – це не наша історія. Навпаки – наперекір ворогу мусимо все зробити, щоб наші діти й надалі здобували якісну освіту. Для цього заклади повинні стати територією безпеки. Я на цьому постійно наголошую і вимагаю від громад.
Наразі укриття вже є у майже 82% наших закладів освіти. Завдання до 1 вересня – вийти на 100% по школах.
    Безпековий сервіс
Це наш спільний пріоритет із обласною ДСНС. Один із інструментів – місцева пожежна охорона. Натепер у ліквідації 2 із 3 пожеж у сільській місцевості беруть участь добровільні або місцеві пожежні команди. І це великий плюс для оперативності реагування. Цю практику треба поширювати по області: зберігати в боєздатному стані існуючі підрозділи місцевої пожежної охорони та утворювати нові.
Працюємо далі!

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора