Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

Пам’ятні заходи з нагоди 79-ї річниці визволення Катеринопільщини від фашистських загарбників

Дата: 10.03.2023 18:46
Кількість переглядів: 148

Фото без описуЗ нагоди Дня  визволення Катеринопільщини  від фашистських загарбників в Катеринопільській громаді відбулися пам’ятні заходи. До меморіального комплексу прийшли представники Катеринопільської селищної ради  та громадськості, аби здійснити урочисте покладання квітів та вшанувати пам’ять  визволителей, які далекого 1944 року звільнили Катеринопільщину від окупаційного ярма нацистів, у якому населені пункти територіальної  громади  пробули  з 29 липня 1941 року до 12 березня 1944 року.

 Хоч 79 років  віддаляють нас відФото без опису цієї події, але  жителі територіальної громади пам’ятають велику ціну цього визволення.  Кожен з нас з вдячністю пам’ятає героїчний подвиг наших визволителів – офіцерів та солдатів 53-ої армії Другого Українського фронту,  який  вписаний  в історії нашого краю. Великою  ціною людських жертв стала перемога над гітлерівською навалою. Ніхто із нас  не міг повірити в те, що все це може повторитись. Проте сьогодні нащадки визволителів Другої Світової війни  знову вимушені вести  запеклу боротьбу із підступними окупантами, які прийшли на українську землю, цього разу, з російськими. 
За роки Другої світової війни  майже 4500 наших земляків пішли на фронт. З них більше 2300 чоловіків не повернулися з полів бою. Більше 1644 наших відважних земляків були нагородженні орденами й медалями  за проявлений героїзм та відвагу. 
Мужність і відвага, героїзм  та нескореність духу наших батьків, дідів та прадідів є зразком для прийдешніх поколінь. Більше 400 захисників і захисниць Катеринопільської  територіальної громади сьогодні  з честю боронять цілісність  та майбутнє  нашої країни. На жаль, 30 відважних воїнів-земляків  віддали своє життя за волю й незалежність України… Вічний спокій полеглим.
Всі наші захисники є гідними слави своїх дідів та прадідів. Ми твердо  віримо в їхні сили та в нашу перемогу! Сил та витримки нашим відважним воїнам! Слава Героям-визволителям України!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора