Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

10 березня - День Державного Гімну України.

Дата: 10.03.2023 11:46
Кількість переглядів: 77

Фото без опису Сьогодні, 10 березня,  ми святкуємо День Державного Гімну України.  Державний Гімн України - це не просто музичний твір, це символ нашої національної єдності та гордості за нашу країну, це прапоронесець нашої державності та незалежності. Цей день вибрано не випадково, бо саме 10 березня 1865 року у польському місці Перемишль уперше прозвучав твір композитора Михайла Вербицького на слова поета Чубинського « Ще не вмерла Україна». 
 Історія створення українського гімну сягає осені 1862 року, коли український етнограф, фольклорист та поет Павло Платонович Чубинський написав вірш «Ще не вмерла Україна», який у майбутньому став національним, а згодом і державним гімном українського народу.
 Державний Гімн, як Прапор і Герб, сьогодні об’єднують українців у боротьбі з російським агресором.
"Ще не вмерла України, і слава, і воля…" 
лунає могутньо й гордо на передовій, у російському полоні, в укриттях , на тимчасово окупованих територіях і під час звільнення міст і сіл. 
 Ми з гордістю вшановуємо Державний Гімн і пишаємось нашою країною та її символами. Гімн України завжди знаходить відгук у наших серцях, даруючи нам силу та національну єдність. Святкуючи цей день, також не забуваймо про тих, хто щодня ризикує своїм життям заради нашої свободи. Цей день - це час, коли ми можемо показати свою вдячність та підтримку нашим військовим.Нехай наш Державний Гімн завжди звучить гучно та могутньо, будить в наших серцях почуття любові до рідної землі та національної гордості. 
Слава Україні!

З повагою
Селищний голова Володимир Коваленко, депутати та виконавчий комітет Катеринопільської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора