Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

Катеринопільська територіальна громада прихистила евакуйованих осіб з Донеччини.

Дата: 07.03.2023 08:28
Кількість переглядів: 91

Фото без опису 5 березня з евакуаційного потяга, що прибув на залізничну станцію ім. Тараса Шевченка зі Сходу України, були доставлені 24 евакуйовані особи (14 чоловіків, 8 жінок та 2 дітей) до тимчасового місця розміщення, що облаштований в Розсохуватській філії Катеринопільського ліцею №1.

 Відразу після прибуття вони були поселені в підготовлені кімнати, а для їхніх потреб надані речі першої необхідності. Також для них було організоване гаряче харчування та забезпечено відповідний температурний режим в кімнатах.

 Наразі для їхніх потреб Катеринопільською селищною радою забезпечено роботу харчоблоку, облаштовано дві душові кімнати, санвузли, а також наявна пральна машина.

 Також, надали допомогу у продуктах харчування (консервація, різні консерви, овочі та фрукти) евакуйованим особам і мешканці Розсохуватського старостинського округу.

 Сьогодні, секретар селищної ради Наталія Цехмістренко та заступник селищного голови-начальник відділу соціального захисту населення та охорони здоров'я Ірина Міненко разом з працівниками Центру надання соціальних послуг, Розсохуватського старостинського округу, відділу соціального захисту населення та охорони здоров'я Фото без описуселищної ради відвідали прибувших евакуйованих осіб за місцем тимчасового проживання та поспілкувались із ними. В ході зустрічі надавалась відповідна консультативна та практична допомога. Батькам дітей запропоновано можливість навчання у місцевих освітніх закладах нашої громади. Аби люди могли адаптуватися до нових умов проживання, у закладі є можливість займатися у спортзалі.

 Вже завтра евакуйованим особам буде проведено медичний огляд.

 4 відділом Звенигородського районного центру комплектування та соціальної підтримки було здійснено перевірку військовозобов'язаних з числа евакуйованих осіб та вручено повістки для постановки на військовий облік.

 Деякі з прибулих проживали більше ніж півроку у надскладних умовах, зокрема у підвальних приміщеннях та бомбосховищах, втратили своїх рідних, майно та документи.

 Люди, які були змушені залишити свої домівки, щиро вдячні за прихисток у нашій громаді, проявлену до них увагу та турботу.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора