Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

НОВОРІЧНО-РІЗДВЯНЕ ЗВЕРНЕННЯ КАТЕРИНОПІЛЬСЬКОГО СЕЛИЩНОГО ГОЛОВИ ВОЛОДИМИРА КОВАЛЕНКА

Дата: 30.12.2022 11:35
Кількість переглядів: 127

Фото без описуШановні мешканці та гості Катеринопільської територіальної громади!

 Мої найщиріші вітання всім вам з наступаючим Новим роком та Різдвом Христовим! Новий рік та Різдво – це завжди народження надії на краще, на здійснення найбільш заповітніших мрій і помислів. Ці дні завжди були часом сімейного єднання, родинних зустрічей, приємних сюрпризів та гарного й веселого настрою. Та, на жаль, цьогоріч ми зустрічаємо новорічно-різдвяні свята у час повномасштабної війни. За родинним столом багато кому не вистачатиме найдорожчих серцю людей… 403 захисників і захисниць Катеринопільської територіальної громади міцно тримають оборону на бойових позиціях нашої країни. А 26 земляків-захисників загиблих у 2022 році та 6 полеглих учасників АТО/ООС в період 2014-2021 років з Катеринопільщини ангелами охороняють нас з небес. Багато наших співгромадян вимушено покинули свої домівки...
 Війна, розв’язана рф, принесла багато горя в Україну, не оминула жодної родини та зруйнувала безліч планів і людських доль. З перших днів повномасштабного вторгнення рф в Україну вся наша територіальна громада, об’єднавшись, стала допомагати військовим боронити нашу країну. На території громади було розгорнуто потужний волонтерський рух. Волонтерили всі - від малого до старого, від великого до малого бізнесу. Особливо відчутно в цій роботі допомагали місцеві сільськогосподарські товаровиробники, підприємці, небайдужі громадяни та громадська організація «Організація ветеранів України Катеринопільської територіальної громади» на чолі з її головою Миколою Марковичем Поліщуком. За 2022рік всім їм вдалося зібрати вагому грошову суму коштів, з яких понад 515 тисяч гривень – внески з щомісячних одноденних заробітних плат працівників Катеринопільської селищної ради, на які купували військову амуніцію, бронежилети, автомобілі, різноманітне військове спорядження, відповідну техніку, тощо, заготовити велику кількість консервації, тушонок, овочів та інших продуктів харчування та здійснити багато гуманітарних рейсів на передову- в першу чергу до своїх військовослужбовців-земляків. І саме ця волонтерська допомога допомогла нашим захисникам вистояти у найскладніший період початку війни. На сьогодні волонтерський рух продовжується і я вдячний кожному волонтеру, небайдужому жителю громади, відповідальному місцевому бізнесу за безкорисливу допомогу і підтримку всіх тих, хто цього потребує.
 На жаль, чимало українців змушені зустрічати цей Новий рік у статусі переселенців без власної домівки чи затишку. Ми розділяємо їх біль та стараємось приділити їм належну увагу та простягнути руку допомоги. До Катеринопільської територіальної громади з 24.02.2022 прибуло 1499 осіб із тимчасово окупованої території та районів проведення бойових дій. На сьогодні наша громада є прихистком для 645 внутрішньо переміщених осіб, з яких майже 200 дітей. Наразі селищною радою проводиться робота по облаштуванню пунктів для тимчасового та компактного розміщення евакуйованих осіб із зон ведення активних бойових дій, що в разі потреби будуть використовуватись за призначенням.
 Традиційно, підбиваючи підсумки того, що вже зроблено та започатковано, відзначу, що завдяки спільній праці цього року наша територіальна громада подолала всі економічні та енергетичні кризи. Новий рік ми зустрічаємо з виконаним бюджетом та не допущеними заборгованостями у всіх галузях нашої господарської діяльності. Нам вдалось у цей нелегкий рік, що минає, забезпечити роботу всіх комунальних підприємств та закладів в штатному режимі, частково відремонтувати дороги комунальної власності та здійснити заплановані заходи у сфері соціального захисту населення. Крім, того цьогорічна ситуація, що склалася в нашій державі, постійно ставила перед нами вагомі виклики, з якими ми дружньо справлялися. Спільно з батьками учнів та дошкільнят, педагогічними та медичними колективами наших комунальних закладів, Благодійним Фондом «МХП-Громаді» нам вдалося облаштувати 10 укриттів. Катеринопільською селищною радою створено пункт незламності, що буде діяти на випадок повного «блекауту» та організовано пункт видачі гуманітарної допомоги при Центрі надання соціальних послуг Катеринопільської селищної ради для ВПО та сімей, що опинилися в складних життєвих обставинах, а також долучитись до збору гуманітарного вантажу для деокупованих територій Нововоронцовської територіальної громади Херсонської області, шевство над якою взяла наша Черкаська область. Наш внесок в цей гуманітарний конвой - дрова та буржуйки. Зокрема, придбано 6 м3 дров твердих порід та закуплено 5 буржуйок на загальну суму 23 тис грн.
 Підсумовуючи рік, що минає, можна із впевненістю сказати, що у ці нелегкі передсвяткові дні коли ворог хоче залишити нас без світла та тепла, йому не вдасться позбавити нас того світла, котре є в серці і душі українського народу. Ворогу нас не зламати, адже кожен з нас є воїном світла. А завдяки нашим відважним захисникам й волонтерам, тим, хто в тилу, Україна вистояла, Україна є й буде надалі! Тож давайте запалимо добродушний вогонь милосердя, безкорисливої допомоги і підтримки тих, хто цього потребує. Світло й радість нам дарують не святкові вогні, а тепло наших сердець, єднання та вдячність, які простягаються від наших домівок до фронтових окопів. І наш святий обов’язок молитися за наших захисників, підтримувати і чекати на їх повернення додому з перемогою.
На жаль, війна триває. Зараз не час гучних розваг, тому новорічно-різдвяних заходів та гулянь на території Катеринопільської територіальної громади проводиться не буде. Святкувати, як звикли, будемо після нашої перемоги. Також нагадую, що в новорічну ніч комендантська година задля вашої ж безпеки діятиме у звичному режимі: з 23:00 до 5:00. Прохання до всіх - неухильно дотримуватись цього застережного заходу!
 Ніщо не зможе зупинити нас на шляху до Перемоги! Адже навіть після найтемнішої ночі завжди настає світанок.
 Я пишаюся кожним із вас, хто докладає частку своїх зусиль до наближення нашої перемоги. Дякую бізнесу, котрий працює в екстремальних умовах, дякую енергетикам, рятувальникам, правоохоронцям та медикам.
 Вистоїмо! Зможемо! Переможемо! Продовжуймо вірити в Збройні сили України та цінуймо найдорожче, що в нас є - своїх рідних та нашу Україну.
 Зичу усім вам здоров’я, любові, злагоди, миру, спокою, добра, достатку та позитивних змін!
 З Новим 2023 роком та Різдвом Христовим!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора