Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

Відбулось пленарне засідання 24 сесії Катеринопільської селищної ради

Дата: 19.12.2022 07:56
Кількість переглядів: 97

Фото без описуУ пленарному засіданні 24 чергової сесії, яка відбулася минулого тижня, взяли участь керівники комунальних підприємств, закладів, структурних підрозділів апарату селищної ради та старости старостинських округів Катеринопільської територіальної громади.

Роботу сесії розпочали із вшанування хвилиною мовчання світлої пам’яті тих, хто віддав своє життя за волю Українського народу у боротьбі з російським агресором, а також всіх цивільних співгромадян, що стали невинними жертвами цієї страшної агресії.

Далі депутати розглянули питання, проекти рішень з яких, попередньо були погоджені на засіданнях профільних постійних комісій.

Зокрема, однією з перших затвердили Програму підтримки у 2023 році Фото без описувнутрішньо переміщених та/або евакуйованих осіб у зв’язку із введенням воєнного стану. Основним завданнями цієї Програми є продовження робіт, розпочатих у цьому році з облаштування місць компактного проживання для евакуйованих осіб з територій, де проходять бойові дії, сприяння адаптації та надання допомоги в створенні належних умов для життєдіяльності таких осіб за новим місцем проживання в комунальних закладах громади.

Наступними розглянули та внесли зміни до діючих цільових програм розвитку та підтримки комунальних некомерційних підприємств - Катеринопільської багатопрофільної лікарні та Центру первинної Фото без описумедико-санітарної допомоги на 2022 рік. Зокрема, прийнятим рішенням щодо підтримки багатопрофільної лікарні, депутати виділили кошти в сумі 240 тис. грн. на придбання лапароскопічної стійки на умовах співфінансування та 60 тис. грн. на придбання медичного інструментарію для лікаря хірурга – травматолога. Прийнятим рішенням також передбачили кошти для придбання генератора для закладу первинної ланки - Петраківської амбулаторії.

У зв’язку зі складною ситуацією в енергосистемі країни, для забезпечення Фото без описубезперебійної роботи та виконання невідкладних завдань, покладених на управління Державної казначейської служби депутати прийняли Програму підтримки державної політики у сфері казначейського обслуговування місцевих бюджетів на території Катеринопільської громади на 2022-2023 роки, якою передбачається виділення коштів на придбання генератора для цієї установи.

В ході засідання прийнято рішення про внесення змін до Програми "Соціальний хліб", продовживши термін її дії на наступний рік, що дасть можливість у бюджеті 2023 року планувати необхідний обсяг фінансування для соціальної підтримки відповідних категорій населення територіальної громади.

Фото без описуДепутати також підтримали внесення змін до бюджету Катеринопільської селищної територіальної громади на 2022 рік. Крім вищевказаних витрат, рішенням передбачено перерозподіл призначень на першочергові потреби комунальних закладів та установ, які необхідно здійснити до кінця бюджетного року. Зокрема, особливу увагу приділено захищеним статтям видатків для недопущення заборгованості по заробітній платі та енергоносіях, сталого проходження опалювального сезону.

Також депутати прийняли рішення про передачу в оренду бюджетнійФото без опису установі частини однієї з адміністративних будівель та затвердили план роботи Катеринопільської селищної ради на I півріччя 2023 року.

Після розгляду всіх питань порядку денного, селищний голова Володимир Коваленко, виконав почесну місію - вручив Грамоту Звенигородської районної військової адміністрації, за сумлінну працю, високий професіоналізм та з нагоди Дня місцевого самоврядування Мирону Левицькому - депутату селищної ради, завідувачу інфекційним відділенням КНП ‟Катеринопільська багатопрофільна лікарня‟.

Фото без описуВже наприкінці засідання до присутніх у залі, звернулась Валентина Вовкотруб, директор ПП "Катеринопільський вісник", з проханням підтримати друкований засіб масової інформації — газету "Катеринопільський вісник", передплативши видання на наступний рік. Адже в непростих умовах воєнного стану, попри всі труднощі, скрутне фінансове становище, видання і нині залишається одним з джерел інформування населення Катеринопільської, ЄрківФото без описуської та Мокрокалигірської громад.

Завершуючи засідання, селищний голова Володимир Коваленко подякував депутатам за співпрацю, а також відмітив, що роботу чергової 24 сесії буде продовжено на наступному її пленарному засіданні, де буде розглянуто проект бюджету громади на 2023 рік.

 

Фото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора