Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

Відбулось позачергове засідання виконавчого комітету

Дата: 18.12.2022 15:41
Кількість переглядів: 83

Фото без описуНещодавно в Катеринопільській селищній раді відбулося позачергове засідання виконавчого комітету, яке провів селищний голова Володимир Коваленко. Участь в засіданні взяли керівники комунальних підприємств, закладів та структурних підрозділів селищної ради.

Засідання, як завжди, розпочали з вшанування хвилиною мовчання 24-х мужніх Героїв-захисників з нашої Катеринопільської територіальної громади, які загинули в бою від початку повномасштабного вторгнення окупантів, а також тисяч українців - військових і цивільних, які віддали свої життя за незалежність України, волю та майбутнє українського народу.

Селищний голова Володимир Коваленко, відкриваючи засідання, відмітив, що вже десятий місяць всі ми працюємо в умовах повномасштабної війни, яку розпочала російська федерація проти України. Це відповідно вносить зміни в наші заплановані на початку року завдання, ставить нові виклики. На сьогодні від російських ударів продовжує страждати наша енергосистема, значний дефіцит електроенергії відчуває і наша громада. Але незважаючи на ці складнощі, життя триває, ми маємо завершувати бюджетний рік і формувати бюджет наступного року.

В ході засідання першими були розглянуті питання, пов’язані зі змінами у фінансуванні видатків на програми розвитку та підтримки комунальних некомерційних підприємств - Катеринопільської багатопрофільної лікарні та Центру первинної медико-санітарної допомоги на 2022 рік.

З метою створення належних умов для забезпечення безперебійної роботи та виконання невідкладних завдань, покладених на управління Державної казначейської служби, виконавчим комітетом селищної ради схвалено проект рішення селищної ради "Про Програму підтримки державної політики у сфері казначейського обслуговування місцевих бюджетів на території Катеринопільської громади на 2022-2023 роки", яким передбачається придбання генератора для цієї установи.

Під час розгляду проекту рішення сесії щодо внесення змін до бюджету Катеринопільської селищної територіальної громади на 2022 рік члени виконавчого комітету також підтримали фінансування інших невідкладних видатків, які необхідно здійснити до кінця бюджетного року, особливу увагу приділивши захищеним статтям витрат з метою недопущення заборгованості.

Далі перейшли до розгляду проектів програм, які містять завдання для громади на наступний 2023 рік.

У зв’язку з необхідністю створення належних умов для внутрішньо переміщених та евакуйованих осіб в місцях компактного проживання, що формуються на території громади, виконавчим комітетом схвалено проект рішення селищної ради "Про Програму підтримки у 2023 році внутрішньо переміщених та/або евакуйованих осіб у зв’язку із введенням воєнного стану", адже не все заплановане вдалося реалізувати в цьому році. Проект подано на розгляд депутатів селищної ради.

Під час засідання, враховуючи важливість забезпечення належного соціального захисту відповідних категорій населення територіальної громади було також розглянуто питання внесення змін до Програми "Соціальний хліб", якими передбачено продовження терміну її дії і на наступний рік.

Також було обговорено та затверджено перелік заходів з відзначення державних, професійних свят, знаменних і пам’ятних дат на території Катеринопільської селищної територіальної громади у 2023 році, які з урахуванням викликів воєнного часу проходять в переважній більшості у он-лайн форматі.Фото без опису

Наприкінці засідання розглянули поточні питання. Зокрема, задовольнили заяву жителя смт Катеринопіль та надали дозвіл КП "Катеринопільське селищне житлово-комунальне господарство" селищної ради на видалення аварійного зеленого насадження на землях комунальної власності.

Всі запропоновані проекти рішень, члени виконавчого комітету детально розглянули та підтримали одноголосно.

На закінчення засідання, селищний голова Володимир Коваленко подякував всім членам виконавчого комітету за злагоджену та плідну роботу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора