Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

9 листопада - День української писемності та мови

Дата: 09.11.2022 12:39
Кількість переглядів: 87

Фото без описуЩороку 9 листопада в Україні відзначається День української писемності та мови, у день православного християнського свята на вшанування пам'яті Преподобного Нестора-Літописця - послідовника творців слов'янської писемності Кирила і Мефодія.

Мова – це найбільший скарб будь-якого народу, скарб, який передається від покоління до покоління. Рідною мовою ми вимовляємо наші перші слова і найкраще висловлюємо думки. Українська мова визнана однією із найкрасивіших і мелодійніших мов світу. Всебічна підтримка державності мови, зростання її престижу, зміцнення та розвиток - почесна місія кожного громадянина України. Наша мова має потужний масив писемності, історії та культури, яка нараховує багато тисячоліть.

З початком повномасштабної війни росії проти України всі зрозуміли: мова - не тільки засіб комунікації, це - одна з найвищих цінностей, наш маркер ідентичності, а її утвердження посилює обороноздатність держави. Ми повинні пишатися нашою українською мовою, берегти її та розвивати. Можна знати багато мов, та знання рідної – святий обов’язок кожного українця, адже без рідної мови жодна людина не здатна повноцінно почувати себе частиною власного народу, його історії та культури. Бажаємо Вам берегти рідне слово і передавати цей безцінний дар наступним поколінням. Впевнені, що наша мова й надалі єднатиме український народ та слугуватиме для всіх нас потужним духовним оберегом.

Щастя Вам, добра, миру, злагоди та нових здобутків в ім’я нашої громади й всієї України!

Любіть рідну мову, бережіть її красу і самобутність!

З повагою,

Селищний голова Володимир Коваленко,

депутатський корпус та виконавчий комітет селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора