Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

В Катеринопільській селищній раді відбулась нарада з старостами та працівниками старостинських округів

Дата: 04.11.2022 10:12
Кількість переглядів: 135

Фото без опису02.11.2022 відбулася нарада з актуальних робочих питань за участю селищного голови Володимира Коваленка, секретаря селищної ради Наталії Цехмістренко, заступника селищного голови Ірини Міненко, керуючого справами виконавчого комітету Олени Поліщук, керівників та спеціалістів структурних підрозділів виконавчого апарату,  старост, діловодів та  спеціалістів-землевпорядників старостинських округів Катеринопільської територіальної громади.

В ході наради селищний голова наголосив на необхідності особливої уваги до сімей загиблих військовослужбовців у зв’язку з військовою агресією російської федерації, сімей військовослужбовців, які здійснюють заходи з оборони України,  а також одиноких громадян, неблагополучних і багатодітних сімей з метою виявлення їхніх потреб, соціального супроводу та допомоги в їх вирішенні.

Фото без описуНа контролі також стан наповнення та  виконання бюджету територіальної громади. За інформацією  начальника відділу фінансів, економічного розвитку та інвестицій Альони Радзівіл дохідна частина бюджету за 10 місяців 2022 року виконана на 102 відсотка. Але цей показник, за її оцінкою, міг бути і кращим, якби землекористувачі всієї територіальної громади сплатили земельний податок вчасно та в повному обсязі. На жаль, на  сьогодні бюджетом  громади  недоотримано його на понад 300 тис.грн. Тому, спеціалістам-землевпорядникам  доручено на місцях активізувати роботу з платниками земельного податку з метою  його сплати в повному обсязі та у стислі строки.

Заслухали інформацію виконуючого обов’язки начальника відділу земельних відносин, аграрних питань та екології  Віктора Орла щодо повноти та ефективності використання земель сільськогосподарського та іншого цільового призначення на території Катеринопільської територіальної громади. За результатами його доповіді спеціалістам-землевпорядникам старостинських округів доручено в стислі строки провести інвентаризацію використання земель сільськогосподарського призначення та повноти сплати податків за користування ними. Також селищним головою звернуто увагу всіх спеціалістів галузі земельних відносин селищної ради   на вагомі фінансові втрати  бюджету територіальної громади від неповноти сплати податків за користування невитребуваними паями та іншими земельними ділянками, що до цього часу не оподатковуються та закликав їх разом з старостами до активних дій щодо усунення таких випадків.

Далі обговорили стан підготовки приміщень до розміщення евакуйованих внутрішньо переміщених осіб, які можливо прибудуть на територію громади в разі евакуації із зони ведення бойових дій, а також щодо  оповіщення населення сільських населених пунктів про загрозу виникнення надзвичайної ситуації.  Також на нараді були розглянуті  й інші робочі  питання: з ведення військового обліку в старостинських округах, реєстрації заповітів у спадковому реєстрі, ведення документообігу, проведення  перереєстрації громадян, які перебувають на квартирному обліку, поновлення  інформації  щодо  демографічної характеристики цивільного населення Катеринопільської територіальної громади та щодо розширення каналів комунікації між  населенням і старостинськими округами.

Підсумовуючи нараду, було зазначено, що вона проводилась з метою налагодження  діяльності  виФото без описуконавчих  підрозділів  селищної ради  з посадовими особами та працівниками старостинських округів для покращення виконання власних та делегованих повноважень, а також підвищення якості та оперативності надання послуг населенню Катеринопільської територіальної громади. Селищний голова закликав всіх працювати злагоджено та результативно на користь людей та розвиток територіальної громади.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора