Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

28 жовтня - День визволення України від фашистських загарбників

Дата: 28.10.2022 10:27
Кількість переглядів: 102

Фото без описуШановні жителі Катеринопільської територіальної громади!

  Щороку, 28 жовтня  ми відзначаємо звільнення України від нацистських окупантів. Ми віддаємо шану українцям, які боролись і перемогли нацизм у роки Другої світової війни. Минуло вже 78 років з тих героїчних часів, коли наші батьки, діди та прадіди визволили українську землю від нацистської навали. 
   Час минає, але у пам’яті поколінь навіки залишаться події Другої світової війни, яка принесла на нашу землю багато  страждань та пролитої крові, коли за право бути вільним наш народ заплатив неймовірно страшну ціну. 
  Нажаль, сьогодні Україна знову боронить свою незалежність та право бути вільною. 
І наш святий обов’язок – зберегти пам’ять про кожного, хто боровся з ворогом на фронті чи в тилу, загинув на окупованій території, в таборах смерті та чиє життя обірвалося на шляху до Великої Перемоги.
    Друга світова війна забрала та скалічила мільйони життів у всьому світі. Вона стала величезною трагедією для усього людства. У цей день український народ вшановує відвагу і жертовність тих, хто відстояв та відстоює рідну землю на передовій, самовідданою працею наближав і наближає перемогу в тилу, хто піднімав Україну з руїн та чиє життя забрала війна.
      Низький уклін і глибока вдячність усім ветеранам, учасникам Другої світової війни, партизанам. Глибока шана солдатським вдовам та дітям війни. Вічна пам'ять усім хто віддав життя за Україну.
       День визволення України від нацистів у 247-й день нашої боротьби проти російського агресора стає символом: результатом нашої боротьби неодмінно стає визволення нашої України. Захоплена територія стає вільною. Так завжди було в минулому, так точно буде у майбутньому. У майбутньому Херсона, Донбасу, Луганська, Криму. Бо завжди наша земля стає вільною. Спротив стає гордістю. Боротьба стає перемогою. А Україна стає єдиною.
 Віримо, що наші Герої-захисники  переможуть ворога та зроблять усе можливе для встановлення миру на рідній Батьківщині.

Слава всім, хто боровся з нацизмом у роки Другої світової війни! 
Слава всім, хто б’ється за Україну сьогодні! 
Слава Україні!

З повагою,
Селищний голова  Володимир Коваленко


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора