Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

Відбулись заходи з нагоди відзначення Дня визволення України від фашистських загарбників

Дата: 28.10.2022 10:54
Кількість переглядів: 230

Фото без опису   Сьогодні, 28 жовтня в Катеринопільській територіальній громаді з нагоди відзначення Дня визволення України від фашистських загарбників провели покладання квітів до пам’ятників героям Небесної сотні і загиблим учасникам АТО та на честь тих, хто загинув у роки Другої світової війни.

    Участь в заходах взяли селищний голова Володимир Коваленко, працівники Катеринопільської селищної ради та представники організації ветеранів України Катеринопільської територіальної громади на чолі з Фото без описусвоїм керівником Миколою Поліщуком.

   Виступаючи перед учасниками заходу, Володимир Коваленко та Микола Поліщук відмітили, що починаючи з 2009 року, саме в цей пам'ятний день в Україні вшановують події, які відбувалися за часів Другої світової війни. Саме на українській території проходили вирішальні битви, які відіграли найбільшу роль у результаті всієї війни. Адже, 28 жовтня 1944 року після 15 наступальних операцій фронтового та стратегічного масштабу землі України булФото без описуи повністю звільнені від фашистів. Український народ в це звільнення вніс свій великий внесок. На сьогодні немає майже жодної української родини, яку б не торкнулася та жорстока війна минулого століття. Ніхто не міг собі уявити, що в наш час знайдуться ті, хто знову розпалить жахіття війни. І сьогодні наш народ знову боронить свою землю від фашизму, поневолення та загарбницьких дій ворога. Україна в цій війні втрачає найкращих своїх синів та дочок, але українських народ свободолюбний і ніколи не змириться над своїм поневоленням. Катеринопільська територіальна громада, на жаль, в цій розв’язаній росією війні теж втратила 19 своїх Героїв-захисників.

Світла та вічна пам'ять нашим полеглим землякам. А нашим воїнам-захисникам України сили, віри й духу, щоб протистояти окупантам!

Слава Україні! Героям слава!

Фото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора