Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

Відбулося чергове засідання виконавчого комітету

Дата: 28.09.2022 08:20
Кількість переглядів: 283

Фото без описуНещодавно селищний голова Володимир Коваленко провів чергове засідання виконавчого комітету Катеринопільської селищної ради.

Відповідно до порядку денного розглянули ряд питань, що пов’язані із забезпеченням життєдіяльності територіальної громади в умовах воєнного стану та підготовки до опалювального періоду.

З метою забезпечення реалізації та співфінансування проектів з облаштування приміщень укриттів у комунальних закладах: початковій школі Катеринопільського закладу загальної середньої освіти №1, Петраківському ЗЗСО та Катеринопільській багатопрофільній лікарні, а також проекту «Здорові діти- здорове майбутнє», що переміг у конкурсі проектів «Час діяти, Україно!» внесено зміни до Програми економічного і соціального розвитку на 2022-2024 роки.

Для вирішення соціальних питань та підтримки евакуйованих осіб, прибуття яких очікується із населених пунктів, де йдуть активні бойові дії у зв’язку із введенням воєнного стану, прийняли відповідну програму підтримки таких категорій у 2022 році та внесли відповідні зміни до комплексної Програми "Турбота" на 2021-2025 роки.

Відповідно до Бюджетного Кодексу України та у зв’язку з виробничою необхідністю і нагальними потребами внесено зміни до бюджету Катеринопільської селищної територіальної громади. Зокрема, враховуючи перевиконання дохідної частини бюджету за 8 місяців, збільшено дохідну частину загального фонду та відповідно до них збільшено видатки загального фонду, які спрямували на благоустрій, оплату енергоносіїв, послуг та інші видатки споживання закладів та установ, що фінансуються з місцевого бюджету. Також за клопотаннями керівників комунальних закладів та структурних підрозділів селищної ради проведено перерозподіл видатків у межах головних розпорядників коштів, якими передбачено кошти на вирішення невідкладних потреб.

Далі розглянули питання про початок опалювального періоду 2022-2023 років в підприємствах, установах, закладах комунальної власності Катеринопільської селищної ради, керівники яких отримали доручення розпочати опалювальний період, якщо протягом трьох діб середня добова температура зовнішнього повітря становить +8°C та нижче.

Розглянули також заяву директора ТОВ "ТЕПЛОДЖЕРЕЛО" щодо встановлення тарифу на теплову енергію, що виробляється на установках з використанням альтернативних джерел енергії, для бюджетних установ, організацій та інших споживачів громади на рівні 2615 грн за 1 Гкал. Заяву виробника теплової енергії задовольнили, але враховуючи вимоги Закону України “Про особливості регулювання відносин на ринку природного газу та у сфері теплопостачання під час дії воєнного стану та подальшого відновлення їх функціонування“ вирішили застосовувати протягом дії воєнного стану та 6 місяців після його завершення тариф, що діяв станом на 24 лютого 2022 року.

Крім цього, на засіданні виконавчого комітету за клопотаннямФото без опису керівника комунального закладу ?Публічна бібліотека територіальної громади? було надано дозвіл на видалення аварійних та сухостійних зелених насаджень, що знаходяться біля приміщення бібліотеки.

Після розгляду всіх питань повістки денної обговорили питання необхідності часткового відновлення роботи вуличного освітлення, після чого селищний голова закрив засідання виконкому.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора