Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

Звернення депутатів Катеринопільської селищної ради VIII скликання до селищного голови Леоніда Польового та депутатів Єрківської селищної ради щодо надання субвенції бюджету

Дата: 31.08.2022 10:47
Кількість переглядів: 184

Фото без опису                      Шановні пане голово та депутати селищної ради!

 В умовах військового стану надзвичайно гостро стоїть питання забезпечення охорони здоров'я та безпеки життя громадян, тому вважаємо за необхідне в черговий раз звернути увагу керівництва та депутатів селищної ради на необхідність співфінансування утримання комунального некомерційного підприємства Катеринопільська багатопрофільна лікарня. Відповідно до розрахунків, наданих фінансово-економічним підрозділом лікарні, що ґрунтуються на кількості населення в громадах, на утримання лікарні у 2022 році потрібно 8743,1 тис.грн., а це: оплата за енергоносії, придбання медикаментів для стаціонарних хворих пільгових категорій, проведення лабораторних досліджень, забезпечення харчування хворих у стаціонарі, оплата комунальних послуг, інтернету, роботи ліфтів, проведення поточних ремонтів приміщення, придбання медичного обладнання та інші господарські витрати.

 На ці потреби, станом на 20.08.2022 Катеринопільською селищною радою виділено та профінансовано 2253,3 тис.грн.; Єрківською селищною радою – 90,7 тис.грн., Мокрокалигірською сільською радою – 212,8 тис.грн.

 Бюджет Катеринопільської громади не спроможний самотужки утримувати лікарню, тому є необхідність у співфінансуванні утримування закладу всіма територіальними громадами, що утворилися на території колишнього Катеринопільського району.

 За 6 місяців поточного року з Єрківської громади у стаціонарних відділеннях лікарні проліковано 262 пацієнта, в поліклінічному відділенні надано 4098 консультацій і обстежень жителів селища Єрки, сіл Залізнячка та Радчиха.

 У бюджеті Єрківської селищної ради на 2022 рік передбачено субвенції для потреб багатопрофільної лікарні 188,4 тис.грн. Однак, для функціонування закладу, недопущення його закриття з бюджету Єрківської селищної територіальної громади необхідно додатково виділити 1415,3тис.грн.

 Відсутність надходження субвенції із Мокрокалигірської та Єрківської громад на утримання лікарні може привести до зриву опалювального сезону та подальшої роботи закладу.

 Шановний пане голово та депутати Єрківської селищної ради, просимо не ігнорувати дане звернення та надати субвенцію бюджету Катеринопільської селищної територіальної громади на утримання комунального некомерційного підприємства "Катеринопільська багатопрофільна лікарня".

 Просимо розглянути звернення на сесії селищної ради та поінформувати Катеринопільську селищну раду про результати розгляду.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора