Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

29 серпня - День пам'яті захисників України

Дата: 29.08.2022 10:20
Кількість переглядів: 276

Фото без описуШановні жителі Катеринопільської територіальної громади!

29 серпня 2022 року ми вшановуємо День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Ця дата присвячена дню найбільших втрат українського війська на сході нашої країни - дню виходу з оточення в Іловайську у серпні 2014 року. Її символом є сонях. І вкотре слід нагадати про те, що його обрано не випадково – адже ці трагічні події розгорталися саме на полях соняхів на території Донецької та Луганської областей. Тоді сотні українських захисників – військовослужбовців та добровольців, віддали свої життя, відстоюючи свободу та незалежність України.

Під час Іловайської трагедії полягло 366 украі?нських воїнів, 429 зазнали поранень, 158 зникли безвісти, 300 опинилися в полоні, близько 45 ще й досі вважаються зниклими безвісти. На жаль, цей день сьогодні набуває нової актуальності. Наша країна знову захищає власний суверінінтет власними силами вже у відкритому протистоянні проти російського агресора. Тисячі військовослужбовців та добровольців захищаючи нашу країну, віддали своє життя за майбутнє своїх дітей та онуків. У цій війні ми вже маємо тисячі поранених і загиблих мужніх оборонців. Із сумом і вдячністю ми вшановуємо світлу пам’ять полеглих захисників і захисниць України, які пожертвували життям за незалежність нашої держави.

Низький уклін рідним та близьким загиблих героїв. Ми всі у вічному боргу перед матерями та батьками, які виростили мужніх і сміливих патріотів. Тож, схилімо голови на знак нашої вдячності за їхні подвиги, мужність та героїзм. Вшануймо світлу пам'ять наших земляків та всіх полеглих Героїв хвилиною мовчання. Ми завжди пам’ятатимемо українських воїнів, які за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України віддали найдорожче - свої життя.

Пам’ятаємо і шануємо Героїв!

Вічна пам’ять загиблим, слава і честь живим захисникам і захисницям України!

Слава Україні!

З повагою,

Селищний голова Володимир Коваленко,

депутатський корпус та виконавчий комітет селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора