Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

Відбулося засідання виконавчого комітету

Дата: 23.08.2022 14:10
Кількість переглядів: 319

Фото без описуНа минулому тижні в Катеринопільській селищній раді відбулося чергове засідання виконавчого комітету за участю керівників комунальних підприємств, структурних підрозділів селищної ради.

В ході засідання були розглянуті ряд важливих питань. Зокрема, заслухали керівників комунальних підприємств та відповідальних працівників у сфері освіти, охорони здоров’я та культури щодо стану готовності об’єктів житлово-комунального господарства, соціальної сфери та інших об’єктів Катеринопільської селищної територіальної громади до стабільної роботи в осінньо – зимовий період 2022 -2023 років. За інформацією доповідачів, наразі йде активна робота щодо підготовки самих приміщень та котелень до своєчасного початку опалювального періоду, заготівлі твердого палива, повірки газових лічильників та придбання протиожеледного матеріалу для зимового утримання тротуарів та доріг комунальної власності.

В підготовці об’єктів соціальної сфери до належної роботи в осінньо-зимовий період нові виклики і завдання ставлять умови воєнного часу та терористичний шантаж російської федерації. Особливо складна ситуація може скластися на об’єктах соціальної сфери із стабільним їх забезпеченням такими енергоресурсами, як природній газ та електроенергія. Частину газових котелень комунальної власності вже переведено на альтернативний вид палива, і надалі така робота продовжується. Але для сучасних котлів необхідне безперебійне постачання електроенергії. Тому, виникає значна потреба в закупівлі генераторів, щоб забезпечити роботу не тільки котелень, а й водопроводів та системи водовідведення в умовах можливих перебоїв з постачанням електроенергії.

Ці передумови зобов’язують змінювати та доповнювати програмні документи селищної ради. Зокрема, на засіданні виконкому за пропозицією комунального підприємства внесено зміни до Програми безповоротної фінансової підтримки комунального підприємства "Катеринопільське селищне житлово - комунальне господарство" Катеринопільської селищної ради на 2022-2023 роки з метою передбачення коштів на придбання обладнання для резервних, автономних, альтернативних джерел енергопостачання, а також на вирішення ще одного важливого питання - виготовлення дозвільної документації у сфері водокористування на об’єкти, що розміщені в селах громади, схеми мереж та місць забору води.

Заслухали також начальника відділу фінансів, економічного розвитку та інвестицій селищної ради Альону Радзівіл щодо виконання бюджету Катеринопільської селищної територіальної громади за І півріччя 2022 року.

За звітними даними загальний обсяг надходжень бюджету територіальної громади склав 65142,6 тис. грн., що становить 110,8 відсотка затверджених розписом планових показників.

Враховуючи існуючу необхідність для вирішення найнагальніших питань та раціонального використання бюджетних коштів, були розглянуті пропозиції та внесені зміни до бюджету Катеринопільської селищної територіальної громади. Зокрема, було збільшено видатки на надання одноразової грошової допомоги за рахунок коштів бюджету (50 тис.грн), розподілено дотацію з обласного бюджету (12,6 тис.грн) для надання компенсації освітнім закладам комунальної форми власності та здійснено перерозподіл видатків споживання для забезпечення оплати комунальних послуг та спожитої електроенергії.Фото без опису

Далі заслухали звіт директорки Любові Приємської про роботу комунального закладу "Публічна бібліотека територіальної громади" Катеринопільської селищної ради, в якому вона докладно виклала інформацію про роботу всіх бібліотечних закладів територіальної громади. Також на засіданні розглянули клопотання громадян на видалення зелених насаджень.

Після розгляду всіх питань порядку денного селищний голова Володимир Коваленко закрив засідання, подякувавши всім за роботу.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора