Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

Робоча нарада з актуальних питань.

Дата: 16.08.2022 08:05
Кількість переглядів: 401

Фото без описуНещодавно секретар селищної ради Наталія Цехмістренко провела робочу нараду з керівниками підприємств, закладів та установ комунальної власності, виконавчих органів селищної ради та структурних підрозділів апарату, старостами старостинських округів.

В ході наради одним з перших було розглянуто питання підготовки освітніх навчальних закладів територіальної громади до нового 2022/2023 навчального року. Особливо увагу було приділено підготовці їх до опалювального періоду та облаштуванню в них укриттів. Представник відділу освіти, молоді та спорту селищної ради Олена Сергійчук поінформувала присутніх про те, що наразі йде активна робота по підготовці навчальних закладів до початку навчального року. З метою забезпечення безпеки дітей та працівників навчальних закладів відділом освіти, молоді та спорту і трудовими колективами освітян вживаються всі можливі заходи щодо облаштування укриттів. В основному триває підготовка наявних підвальних приміщень закладів освіти з дотриманням рекомендацій щодо облаштування захисного укриття для учасників освітнього процесу. Також проводиться робота щодо забезпечення котелень освітніх закладів твердим паливом та створення його нормативних запасів на весь опалювальний період. Здійснюється повірка димових і вентиляційних каналів, електропроводки та електрообладнання, тощо.

Обговорюючи підготовку закладів освіти до нового навчального року, не оминули болючої теми дефіциту коштів освітньої субвенції, що утворився в розмірі більше 3,7 млн грн після її вилучення державою. Олена Сергійчук повідомила, що значну частину цього дефіциту коштів вдалося покрити за рахунок виконання заходів, розроблених відділом освіти, молоді та спорту. У липні з бюджету територіальної громади на це було виділено додатково 438 тис гривень. Але дефіцит коштів на виплату заробітної плати освітянам ще існує, тому відділом і надалі будуть застосовуватись невідкладні заходи щодо його покриття в повному обсязі.

Начальник відділу з питань цивільного захисту, військового обліку, мобілізаційної роботи та забезпечення правопорядку Василь Кравченко поінформував присутніх щодо захисних споруд, які розташовані на території громади. За його інформацією всього таких укриттів налічується 24, з них 6 - протирадіаційні, 18 - споруди подвійного призначення та найпростіші укриття. Також він відмітив, що з них є укриття комунальної власності та укриття, що перебувають в приватній власності, але вони доступні для всіх мешканців громади.

Під час наради розглянуто також було питання щодо можливості проживання та наявності фактичних місць для тимчасового проживання осіб, які переміщуються із зон ведення активних бойових дій. Марина Красніцька, головний спеціаліст відділу містобудування, архітектури, інфраструктури та житлово – комунального господарства, повідомила, що територіальна громада має можливість розмістити на тимчасове проживання 95 таких осіб, їх розміщення планується у 6 комунальних закладах, ще 34 особи ( включаючи дітей) у приватних домоволодіннях. Також вона відмітила, що з очікуваним збільшенням переміщених осіб з регіонів, де проводяться бойові дії, все ще існує нагальна потреба у вільному житлі, придатному для тимчасового проживання, особливо в осінньо-зимовий період. Тому, ще є над чим працювати, щоб сформувати більшу базу житла для тимчасового розміщення наших співгромадян, що вимушені шукати прихистку в зв‘язку з російською агресією.

Далі на нараді увагу приділили благоустрою центру громади. Петро Підгірний, начальник комунального підприємства доповів про пророблену роботу щодо благоустрою на території селища Катеринопіль, у тому числі місцевих кладовищах. Також він проінформував про заходи з організації поточного ремонту мосту через річку Гнилий Тікич та приведення у належний стан огорожі біля ставу в центрі селища. Наразі робота по благоустрою селища продовжується. Увагу старост звернено теж на його проведенні в населених пунктах всієї територіальної громади.

Заступник селищного голови Ірина Міненко, поінформувала присутніх про роботу з внутрішньо переміщеними особами, які проживають у смт Катеринопіль та населених пунктах територіальної громади. Їх реєстрація проводиться в Центрі надання адміністративних послуг селищної ради. Так, з початку війни громадою прийнято 1182 особи, які прибули з різних куточків нашої держави, окупованих та охоплених активними бойовими діями. На даний час їх на обліку перебуває 681 осіб. Майже всі вони розміщені в приватних будинках мешканців селища та сіл громади. Відділом організовано видачу довідок про взяття на облік внутрішньо переміщених осіб, проводиться роз’яснювальна робота та надається практична допомога з питань оформлення передбачених чинним законодавством виплат. 64 особи з числа вимушено переміщених осіб перебувають на обліку в Катеринопільській районній філії обласного центру зайнятості, 27 з них вже працевлаштовано. Працівниками селищної ради для внутрішньо переміщених осіб розроблено пам’ятку з необхідною та корисною інформацією щодо місць прийому громадян, надання всебічної допомоги та необхідних контактів.

Анна Жоломко, директор Центру надання соціальних послуг селищної ради Фото без описупоінформувала присутніх про порядок отримання сім'ями, з числа внутрішньо переміщених осіб, що проживають на території громади гуманітарної допомоги, яка надходить до центру від благодійних громадських організацій, у тому числі і міжнародних, органів виконавчої влади та небайдужих громадян. Також вона зазначила, що працівниками центру здійснюється надання й ряду інших соціальних послуг. Анна Жоломко звернулася з проханням до старост старостинських округів щодо необхідності проведення роз'яснювальної роботи з вимушено переміщеними особами у відповідних населених пунктах громади, з метою повного охоплення надання їм гуманітарної допомоги .

За підсумками наради з усіх розглянутих питань секретарем селищної ради Наталією Цехмістренко дано відповідні доручення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора