Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

В Катеринопільській територіальній громаді готують заклади освіти до нового навчального року

Дата: 27.07.2022 09:25
Кількість переглядів: 162

Фото без опису    З метою обговорення стану підготовки закладів освіти Катеринопільської територіальної громади до нового 2022-2023 навчального року заступник селищного голови – начальник відділу соціального захисту населення та охорони здоров'я селищної ради Ірина Міненко спільно з виконуючим обов’язки начальника відділу освіти, молоді та спорту Василем Бібіком та провідними спеціалістами цього ж відділу провели співбесіди з керівниками освітніх та дошкільних закладів Катеринопільської територіальної громади.
В ході яких також було приділено значну увагу розгляду питання покриття дефіциту бюджетних коштів у розмірі більше 3,7 млн грн, що утворився в умовах вилученої частини державної освітньої субвенції. Кожен керівник навчального закладу проінформував присутніх щодо проведеної роботи з цього питання. Зокрема, в кожному трудовому колективі освітян було обговорено ситуацію з дефіцитом коштів та спільно напрацьовано індивідуальний підхід щодо його покриття. При цьому найбільше було вжито таких заходів покриття, як відмови від доплат за завідування класними кімнатами, перевірки зошитів, ведення гурткової роботи та таких непопулярних, як відпустки за власний рахунок та застосування вимушених простоїв.
Всі вони дали позитивний ефект і частину дефіциту коштів таким чином було покрито. Але, на жаль, й надалі існує потреба в покритті дефіциту коштів, що тягне за собою подальше застосування невідкладних заходів до його покриття в повному обсязі. На що в черговий раз було звернено увагу керівників навчальних закладів.
В питанні обговорення підготовки закладів освіти Катеринопільської територіальної громади до нового 2022-2023 навчального року взяв участь начальник відділу з питань цивільного захисту, військового обліку, мобілізаційної роботи та забезпечення правопорядку Василь Кравченко. Він ще як секретар комісії з питань техногенно-екологічногої безпеки та надзвичайних ситуацій Катеринопільської селищної ради звернув увагу керівників освітніх закладів на виконання вимог припису Звенигородського районного управління ГУ ДСНС України у Черкаській області та рекомендацій Звенигородського районного відділу поліції ГУНП в Черкаській області щодо забезпечення дотримання протипожежних заходів та облаштування захисних споруд цивільного захисту. Зокрема, згідно надісланих рекомендацій при підготовці навчальних закладів до нового навчального року та облаштуванні захисних укриттів необхідно вжити ряд таких нововведень, як встановлення відео спостереження, тривожних кнопок, системи оповіщення, цілодобової охорони та рамок металлодетекторів.
На що, керівники навчальних закладів зазначили, що в даний час роботи щодо облаштування захисних укриттів та усунення зазначених недоліків у приписі пожежників тривають. Все, що можуть зробити своїми силами, роблять. Але рекомендації поліції та вимоги протипожежної безпеки включають в себе ряд трудомістких та дороговартісних робіт, що ставить їхнє швидке виконання під сумнів. Вони запевнили, що будуть старатися зробити все від них залежне якнайкраще та в стислі строки, щоб завчасно підготувати заклади освіти до початку нового навчального року.
Всі беззаперечно розуміють, що в серпні відповідною комісією за участю працівників ДСНС та Національної поліції буде об’їзд всіх навчальних закладів територіальної громади щодо огляду та перевірки готовності шкіл, дитячих садочків та місць захисних укриттів у них до початку нового навчального 2022-2023 року. Саме за результатами огляду цієї комісії й буде складено акт щодо допущення чи недопущення навчального закладу до роботи в умовах воєнного стану, яким і буде керуватися відділ освіти, молоді та спорту Катеринопільської селищної ради в прийняті рішень щодо форми навчання та способів надання освітніх послуг в них. Адже, безпека учасників освітнього процесу має бути понад усе!
Фото без опису    Отже, роботи по підготовці навчальних закладів Катеринопільської територіальної громади та захисних укриттів у них до нового навчального року тривають. Адміністрації навчальних закладів прикладають всіх зусиль, щоб якнайкраще підготувати школи і дитячі садочки для безпечного навчання та перебування дітей та працівників в них.
 
 
 
 
 
 
 

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора