Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

До відома сільгоспвиробників Катеринопільської територіальної громади

Дата: 14.07.2022 15:43
Кількість переглядів: 207

Фото без опису   За повідомленням Департаменту агропромислового розвитку Черкаської обласної державної адміністрації (лист від 06.07.2022 року за № 359) з 01 липня 2022 року набрала чинності Постанова Кабінету Міністрів України від 21 червня 2022 року № 738 «Деякі питання надання грантів бізнесу»,в якій затверджено  Порядок надання грантів для створення або розвитку садівництва , ягідництва , виноградарства та тепличного господарства .

         Головним розпорядником бюджетних коштів та відповідальним виконавцем бюджетної програми щодо надання грантів є Мінекономіки .

        Отримувачами грантів мають право бути суб'єкти господарювання – юридичні особи (крім юридичних осіб комунальної форми власності та суб'єктів господарювання державного сектору економіки) та фізичні особи- підприємці , які проводять діяльність у сфері вирощування сільськогосподарських культур на землях , на які право власності або користування  підтверджено належними правовстановлюючими документами .

Гранти надаються для висадки та облаштування нового саду , ягіднику , винограднику площею від 1 до 25 га .

 Гранти надаються за умови співфінансування з отримувачем у співвідношенні :

       не більше 70 відсотків вартості проекту висадки насаджень – за рахунок гранту ;

       не менше 30 відсотків – за рахунок коштів отримувача

Обов’язково розробляється проект висадки насаджень.

      Держава надаватиме від 300 до 400 тисяч гривень на гектар  садів . Це близько 70 % середньої вартості висадки . Бюджет програми – 4 мільярди гривень . Отримувачі грантів повинні мати власну земельну ділянку або земельну ділянку в користуванні щонайменше на 7 років .

Гранти набудівництво  модульної теплиці (не менше 1,6 га та не більше 2,4 га) з кількістю створених не менше 40 нових робочих місць надаються :

       для першої 1000 заявок не більше 70 відсотків вартості проекту – за рахунок гранту ; 

не менше 30 відсотків – за рахунок коштів отримувача .

       Для всіх наступних заявок за рахунок гранту  не більше 50 відсотків .

Обов’язково розробляється проект будівництва модульної теплиці з кошторисною документацією .

На часткову компенсацію вартості створення теплиць пропонується отримання гранту у розмірі 5-7 мільйонів гривень . Очікувана кількість грантів – 3 тисячі на рік . Бюджет програми – 7 мільярдів гривень . Програма розрахована на приватних підприємців , аграрні компанії , фермерські господарства , які мають у власності або в оренді землю на строк не менше як 7 років .

Щоб отримати грант , потрібно подати заявку через «Дію» або уповноважений банк (перелік яких затверджений Національним банком) .

       Строк реалізації проектів – не більше 12 місяців з часу отримання бюджетних коштів .

       Ключова вимога – працевлаштування робітників та сплата податків .

       Ознайомитись із текстом постанови для створення саду або розвитку тепличного господарства можна на офіційному вебсайті Кабінету Міністрів України за посиланням :

https://www.kmu.gov.ua/npas/deyaki-pitannya-nadannya-grantiv-biznesu-738-210622

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора