Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

Відбулась робоча нарада з керівниками підприємств, закладів та установ комунальної власності, виконавчих органів селищної ради та структурних підрозділів апарату

Дата: 03.06.2022 08:53
Кількість переглядів: 262

Фото без опису 31 травня селищний голова Володимир Коваленко провів робочу нараду з керівниками підприємств, закладів та установ комунальної власності, виконавчих органів селищної ради та структурних підрозділів апарату.

 Розглянуто стан виплати заробітної плати працівникам в бюджетній сфері громади. Відповідальні посадові особи проінформували щодо ситуації з фінансовою можливістю виплати заробітної плати, яка на сьогодні існує по кожній з галузей, а також повідомили про заходи з оптимізації, які вживаються у зв’язку з дефіцитом коштів на оплату праці медиків та освітян.

 Зі слів головного лікаря Катеринопільської багатопрофільної лікарні Людмили Борецької незабезпеченість у фінансуванні для виплат заробітних плат медичним працівникам до кінця року становить 5 млн. грн., тому адміністрацією закладу наразі вже проводиться робота з метою залучення додаткового обсягу фінансування з Національної служби здоров’я, скорочення штату працівників, недопущення виникнення заборгованості та забезпечення безперебійної роботи медзакладу.

 Дефіцит коштів на зарплату в первинній ланці селищний голова обговорив з Оленою Пироженко, головним лікарем Катеринопільського центру первинної медико-санітарної допомоги. Зокрема, йшлося про необхідність виділення додаткових коштів для працівників фельдшерських пунктів в селах громади в обсязі 460 тис.грн.

 Представниками відділу освіти, молоді та спорту селищної ради проінформовано щодо зменшення річних призначень з освітньої субвенції державного бюджету місцевим бюджетам на понад 3,745 млн грн., що не дозволяє здійснити виплату заробітної плати працівникам освітніх закладів в повному обсязі. З метою вирішення проблем дефіциту коштів освітньої субвенції з державного бюджету, 19.05.2022 року на засіданні виконавчого комітету селищної ради був затверджений перелік заходів з оптимізації витрат, аби не допустити заборгованості із виплати заробітної плати педагогічним працівникам в цьому році.

 Під час наради також розглянуто було питання підготовки до нового опалювального періоду 2022/2023, де начальник відділу містобудування, архітектури, інфраструктури та житлово-комунального господарства селищної ради Максим Левчук та керівники закладів проінформували про стан котелень після завершення опалювального періоду та необхідність проведення відповідних заходів для стабільної роботи закладів комунальної власності в новому опалювальному періоді. Особливо актуальним на цей час залишається питання переведення котелень із природного газу на інші види палива. Тому відповідальні особи отримали відповідні доручення і мають їх виконати у встановлені строки.

 Максимом Левчуком також поінформовано було присутніх щодо наведення благоустрою у населених пунктах Катеринопільської територіальної громади та про проведення експлуатаційного утримання дорожньої інфраструктури.Фото без опису

 Так, нещодавно, селищним головою Володимиром Коваленком до Департаменту будівництва облдержадміністрації були надіслані пропозиції для формування переліку об’єктів критичної інфраструктури першочергового здійснення аварійних, відновних робіт та надання послуг з експлуатаційного утримання вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах Катеринопільської територіальної громади на 2022 рік за рахунок коштів місцевого бюджету для подальшого їх затвердження обласною військовою адміністрацією. Після затвердження пропозицій будуть виконуватись вищезазначені роботи по мірі надходження коштів до бюджету Катеринопільської територіальної громади на дані види робіт.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора