Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

Звернення селищного голови Володимира Коваленка до жителів громади щодо прийнятого рішення селищної ради про публічне громадське обговорення реорганізації Катеринопільського ліцею

Дата: 29.05.2022 16:37
Кількість переглядів: 248

Фото без опису        Шановні жителі Катеринопільської територіальної громади!

 Реагуючи на активне обговорення в соціальних мережах прийнятого рішення Катеринопільської селищної ради щодо публічного громадського обговорення реорганізації Катеринопільського ліцею, хочу всім повідомити та запевнити в тому, що всі проєкти рішень селищної ради готуються, обговорюються та приймаються тільки на основі та у відповідності до норм чинного законодавства України.

 Попередньо у соціальних мережах та на офіційному веб-сайті Катеринопільської селищної ради відділом освіти, молоді та спорту селищної ради вже були надані ґрунтовні та всебічні роз'яснення щодо цього питання. Я ж хочу поділитися своїми особистими думками з приводу прийнятого селищною радою рішення та відреагувати на гнівні висловлювання, суперечки, образи, які жителі нашої громади та й інших територіальних громад пишуть в соціальних мережах.

 Перш за все, я хочу звернути увагу на те, що адміністрація Катеринопільського ліцею, як на передодні сесії селищної ради, так і надалі, поширила неправдиву інформацію про його ліквідацію. Але, питання щодо його ліквідації на сесію Катеринопільської селищної ради, що відбулася 25 травня поточного року, не виносилось! Депутатами було прийнято рішення про проведення публічного громадського обговорення проектів рішень селищної ради по реорганізації чотирьох загальноосвітніх навчальних закладів нашої територіальної громади, які будуть тривати не менше одного року. Серед них є і Катеринопільський ліцей. Зокрема, по якому на громадське обговорення винесено пропозицію відділу освіти, молоді та спорту Катеринопільської селищної ради щодо його реорганізації шляхом приєднання до Катеринопільського закладу загальної середньої освіти № 1, яку в свою чергу буде переіменовано в Катеринопільський ліцей №1. У цей ліцей, не раніше як через рік, на конкурсній основі буде призначений директор. І це важливо, адже тільки професійні та адміністративні здібності кандидата на конкурсній основі дадуть право зайняти посаду директора ліцею. Чи це буде Цьоменко, Гончар, Іваненко, Петренко чи Сидоренко, буде визначатися рішенням конкурсної комісії. Я, як селищний голова, буду своїм розпорядженням затверджувати кандидатуру визначену конкурсною комісією.

 Щодо якості навчання, хочу запевнити, що і надалі в ліцеї буде поглиблене вивчення фізико-математичних наук та інших предметів. Навчальна база разом із лабораторіями ліцею буде збережена. Тобто, всі лабораторії, вся матеріальна база та весь педагогічний колектив ліцею і надалі будуть задіяні у навчальному процесі.

 Я погоджуюсь із дописувачами в соціальних мережах щодо думки, що в ліцеї вчителі від Бога. Ще більше, я розділяю думку, що всі вчителі і не тільки в нашій громаді від Бога. Адже, людина, яка призвана доглядати, навчати та виховувати дітей вже наділена Божою ласкою. Щодо вчителів наших освітніх закладів, хочу зауважити, що не потрібно у своїх дописах чи коментарях когось звеличувати, а когось тим самим принижувати. Зрозумійте, що знання в учня починають закладатися з першого класу. І це титанічна і важка праця кожного вчителя, який вкладає в кожну дитину зерна науки, розвиває її здібності та виховує. Не кожній дитині в міру всяких життєвих обставин навчання дається легко. Але на увагу, турботу і освіту заслуговує кожна дитина. І саме наші вчителі загальноосвітніх навчальних закладів приділяють цьому велику увагу. Так само вони щоденною працею вносять і свій внесок у високий рейтинг ліцею. Адже, в ліцей приймають на навчання з 8 класу і на конкурсній основі кращих із кращих учнів з усіх навчальних закладів громади. До цього сім років всіх ліцеїстів навчали та розвивали вчителі простих шкіл. Тому внесок кожного вчителя у навчання дітей заслуговує на увагу і оцінку суспільства.

 Ще хочу зупинитися на звинувачення місцевої влади по відношенню до Катеринопільського ліцею. Запевняю всіх з усією відповідальністю, що минула і теперішня влада тільки допомагала становленню цього закладу. Займаючи у 2003 році посаду начальника фінансового управління Катеринопільської райдержадміністрації мені довелося брати участь у прийнятті рішення щодо створення цього ліцею як закладу нової форми навчання. Саме місцева влада мобілізувала кошти з місцевого бюджету та трудові ресурси на проведення капітального приміщення, в якому розмістили новоутворений ліцей. І це все відбувалося в той час, коли були проблеми із виплатою заробітних плат у бюджетній сфері та із іншими бюджетними викликами. Але справились із цим завданням і з весни по осінь 2003 року відремонтували та відкрили цей заклад.

 Всі ці роки влада допомагала значними фінансовими ресурсами зберегти саме приміщення, щоб воно не руйнувалося. Батьки та й діти знають як тріщали стіни, руйнувались дах та підлога в залі, валилось накриття при вході у ліцей. Але це все було відремонтовано за кошти платників податків, з яких і формується місцевий бюджет.

 Майже все обладнання в технічному плані ліцею ( лабораторії, LEGO, оргтехніка, кабінети, інтерактивні дошки і інше) це все внесок влади, яка підтримала чи забезпечила придбання або надала кошти на співфінансування.

 Хочу зауважити, що влада була, є і буде. І вона завжди буде вирішувати покладені на неї завдання та діятиме лише в правовому полі.

 Тому, в черговий раз звертаюсь до адміністрації Катеринопільського ліцею з проханням подавати інформацію виважену, правдиву та толерантну. А дописувачів соціальних мереж прошу висловлювати свої думки, не ображаючи один одного, ознайомлюватись із достовірною інформацією, ділитися своїми думками та дослухатись до думки і роз'яснень фахівців. Не ведіться на амбіції людей, які мають на меті вирішити свої інтереси.

 Зичу всім миру та злагоди! Слава Україні, слава Героям, слава українському народові! Смерть російським окупантам!


З повагою селищний голова Володимир Коваленко


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора