Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

Відбулось травневе засідання виконавчого комітету

Дата: 20.05.2022 17:35
Кількість переглядів: 260

Фото без опису Вчора 19.05.2022  в залі засідань Катеринопільської селищної ради відбулося чергове засідання виконавчого комітету, на якому були присутні  старости старостинських округів Катеринопільської територіальної громади, керівники структурних підрозділів селищної ради, комунальних підприємств та  закладів.

 Засідання  розпочали із вшанування хвилиною мовчання  загиблих унаслідок збройної агресії російської федерації проти України: воїнів-земляків Павла Захарова, Олександра Апостолова,  Григорія  Засунька, Анатолія Федоренка,  Вадима Дідківського, військовослужбовців ЗСУ та співвітчизників з числа цивільного населення. 
 Першим питанням розглянули внесення  зміни до Програми Катеринопільської територіальної громади щодо забезпечення підготовки та функціонування територіальної оборони на 2022-2023 роки. Зокрема, виклали в новій редакції заходи, спрямовані на  забезпечення необхідними матеріально-технічними засобами  відповідно до існуючих норм згідно з потребами та організації підготовки добровольчого формування Катеринопільської селищної територіальної громади №1. 
 Далі  внесли зміни до комплексної програми функціонування та розвитку системи цивільного захисту, забезпечення пожежної та техногенної безпеки Катеринопільської селищної ради на 2021–2025 роки, передбачивши можливість  фінансування забезпечення пожежно-рятувальних підрозділів 4 ДПРЗ ГУ ДСНС України у Черкаській області засобами індивідуального захисту органів дихання, очей та шкіри.
 З метою залучення більш широких верств населення до запобігання виникненню або ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, ризик яких в сьогоднішніх умовах воєнного стану дуже високий,  було  утворено  добровільне формування цивільного захисту Катеринопільської селищної територіальної громади та  затверджено  його Положення. Відділу з питань цивільного захисту, військового обліку, мобілізаційної роботи та забезпечення правопорядку селищної ради, старостам старостинських округів територіальної громади доручено організувати роботу щодо визначення кандидатур для участі в добровільному формуванні цивільного захисту Катеринопільської  селищної територіальної громади.
Далі заслухали  звіт про виконання бюджету Катеринопільської селищної територіальної громади за І квартал 2022 року. За звітними даними загальний обсяг надходжень бюджету Катеринопільської селищної територіальної громади склав    29546 тис. грн., що становить 108,4 відсотка затверджених розписом планових показників, з них надходження загального фонду становлять 18171,4 тис. грн. при плані  15185,5 тис.грн., що становить  119,7 відсотка. Виконання  спеціального фонду забезпечено 34,0 відсотка річних планових показників  і  становлять 357,9 тис. грн.  
 Після цього, були внесенні зміни до бюджету територіальної  громади на 2022 рік з метою приведення у відповідність видатків із врахуванням зменшення надходжень субвенцій з державного бюджету та необхідністю збільшення видатків на забезпечення діяльності територіальної оборони  в умовах воєнного стану.  Рішення було зумовлено перерозподілом субвенції з державного бюджету згідно до розпоряджень Черкаської обласної військової адміністрації. Зокрема, зменшено видатки споживання загального фонду по відділу освіти, молоді та спорту селищної ради за рахунок субвенції з місцевого  бюджету на надання державної підтримки особам з особливими потребами за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету на  суму 13,872 тис.грн., субвенції з місцевого бюджету на здійснення переданих видатків у сфері освіти за рахунок коштів освітньої субвенції на суму 123,112 тис.грн., по Катеринопільській селищній раді за рахунок «Іншої субвенції з місцевого бюджету" на пільгове медичне обслуговування осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи на суму 24,1 тис.грн. Також було передано  бюджету громади субвенцію  Єрківською селищною та Мокрокалигірською сільською радами. Зокрема, Єрківська селищна рада передала Центру надання соціальних послуг Катеринопільсьої селищної ради 28,6 тис.грн. на утримаФото без описуння громадян Єрківської громади в денному відділенні та ще разом із Мокрокалигірською сільською радою по 7,0 тис.грн  передали  Катеринопільській багатопрофільній лікарні на облаштування приміщення, проведення комплексу заходів із знезараження постраждалих від дії хімічної зброї.  Також здійснено перерозподіл видатків споживання щодо забезпечення підготовки та функціонування територіальної оборони та прийнято благодійної (гуманітарної) допомоги від Звенигородської районної військової адміністрації.
 З метою  покриття дефіциту коштів освітньої субвенції з державного бюджету  затверджено  перелік заходів з оптимізації витрат, який був підготовлений відділом освіти, молоді та спорту Катеринопільської селищної ради. Прийняття цих заходів є вимушеним  кроком, щоб не допустити заборгованості із виплати заробітної плати педагогічним працівникам і до якого треба віднестися із розумінням. Адже, ці кошти перенаправлено на забезпечення оборонної здатності нашої країни в умовах воєнного стану.
 Далі,  розглянувши звернення жителів смт Катеринопіль щодо фактів проїзду транспорту по тротуарах, пішохідних доріжках, зелених зонах,  було вирішено вжити  необхідних  заходів задля уникнення погіршення благоустрою селища. Зокрема, відділу містобудування, архітектури, інфраструктури та житлово-комунального господарства селищної ради доручено довести до відома керівників підприємств, установ, організацій всіх форм власності відомості про встановлену заборону руху транспорту по тротуарах, пішохідних доріжкФото без описуах, зелених зонах селища, вжити заходів щодо визначення місць для під’їздів транспорту до торгівельних об’єктів по вулиці Соборній та забезпечити здійснення контролю за станом благоустрою по вулиці Соборна  селища Катеринопіль.
 Закриваючи засідання, селищний голова Володимир Коваленко подякував всім за участь у засіданні та висловив вдячність всім мешканцям територіальної громади  та керівникам сільськогосподарських підприємств ФГ «Агро-Вікторія» та  ТОВ « НВФ «Урожай», хто підтримав всеукраїнську кампанію «Сади перемоги» та посадив овочі для забезпечення продовольчої безпеки в Україні.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора