Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

Допомога мешканців Гончариського старостинського округу військовослужбовцям

Дата: 28.04.2022 17:59
Кількість переглядів: 220

 Фото без описуДо складу Гончариського старостинського округу входять населені пункти Гончариха, Ромейково та Новоукраїнка. З болем та тривогою сприйняли жителі округу повномасштабне вторгнення агресора на територію України. Відважні чоловіки з цих сіл з перших днів стали на захист своєї країни у складі ЗСУ та батальйону територіальної оборони. Ті, що залишились в тилу разом із активними жителями стали допомагати армії фінансово та продовольством.

 За цей час ними зроблено майже 1000 банок тушонки та кашів, законсервовано сала, зібрано домашньої консервації більше 500 банок та різних видів продуктів тривалого зберігання. Закуплено печиво, каву, чай , сигарети на 4000 грн, промислових товарів на 3000 грн та засобів особистої гігієни на 5000 грн.

 Місцевими фермерами та вихідцями перераховано на допомогу військовослужбовцям територіальної оборони 10900грн. А місцевою жителькою Таїсією Кисельовою перераховано 5000 грн на підтримку Звенигородського батальйону територіальної оборони.

 Також місцеві жиФото без описутелі перерахували значну суму коштів на благодійний рахунок по допомозі Збройним силам України «Повертайся живим».

 Для своїх односельців, які поповнили ряди ЗСУ та стали на захист країни, жителі сіл зібрали кошти і закупили спальні мішки на 9000 грн.

 Мешканці Гончариського старостинського округу продовжують збір коштів, теплого одягу, матраців, овочів та продуктів довготривалого зберігання. Сільські господині випікають різноманітну випічку та здобу, яку разом із гуманітарними вантажами передають захисникам на передову. Зауважимо, що мешканці цих сіл долучаються майже до всіх формувань гуманітарних вантажів, що відправляються від волонтерського центру Катеринопільщини. Активно допомагає цьому керівник та працівники фермерського господарства «Лан-Агро». Зокрема, в столовій гФото без описуосподарства виготовлять тушонку та каші, а автомобілями зібране продовольство доставляються до волонтерського центру, де й формуються гуманітарні вантажі перед відправленням захисникам.

 Крім того, місцеві жителі сіл допомогають продуктами харчування та одягом внутрішньо переміщеним особам, які проживають на території старостинського округу.

 Дякуємо жителям Гончариського старостинського округу за суттєву допомогу військовим!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора