Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

Результати громадського обговорення щодо перейменування вулиць та провулків у населених пунктах Катеринопільської територіальної громади

Дата: 27.04.2022 15:36
Кількість переглядів: 266

Фото без опису За зверненнями представників різних суспільно-політичних організацій та на виконання вимог чинного законодавства України щодо декомунізації ще в лютому 2022 року розпочато процедуру громадського обговорення щодо перейменування деяких вулиць та провулків у населених пунктах Катеринопільської територіальної громади, які свого часу, починаючи з 2015 року, не були включені до переліку вулиць та провулків на перейменування або по перейменуванню яких не було досягнуто згоди.

 Згідно Положення про порядок найменування та перейменування вулиць, провулків, площ, парків, скверів та інших об’єктів на території Катеринопільської територіальної громади, затвердженого рішенням Катеринопільської селищної ради від 24.09.2021 № 11-28/VIII було проведено громадські обговорення у двох формах: консультації з громадськістю через офіційний веб-сайт селищної ради та опитування жителів населених пунктів, вулиці й провулки яких підлягали перейменуванню.

Так, в березні 2022 року такі обговорення пройшли у смт Катеринопіль та селах Вікнине, Пальчик і Петраківка із залученням жителів, які безпосередньо проживають на цих вулицях та провулках.

За результатами громадського обговорення у формі опитування було складено звіти щодо узагальнення результатів по кожному об’єкту перейменування, які 24 березня були розглянуті на засіданні комісії з найменування та перейменування вулиць, площ, провулків, парків, скверів та інших об’єктів на території Катеринопільської селищної територіальної громади. Комісією були прийняті відповідні протокольні рішення щодо підтримки пропозицій перейменування вулиць та провулків із зазначенням нових назв, висловлених громадянами під час громадських обговорень та запропоновано селищному голові внести їх на розгляд виконавчого комітету селищної ради, що й було зроблено.

На квітневому засіданні виконкому ці пропозиції були розглянуті. За прийнятим рішенням рекомендовано селищному голові внести на розгляд Катеринопільської селищної ради подання про перейменування:

провулка Енгельса на провулок Луговий в смт Катеринопіль;

провулка Карла Маркса на провулок Студінський в смт Катеринопіль;

провулка Жукова на провулок Яблуневий в с. Петраківка;

вулиці Третяка на вулицю Центральна в с. Вікнине;

вулиці Терешкової на вулицю Миру в с. Пальчик.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора