Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

26 квітня- День пам'яті Чорнобильської трагедії

Дата: 26.04.2022 11:05
Кількість переглядів: 200

Фото без описуШановні учасники ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції,жителі  Катеринопільської територіальної громади!

Сьогодні 36 річниця від дня Чорнобильської катастрофи, яка стала найбільшою в історії ядерної енергетики і яку назвали трагедією ХХ століття.

Тоді, 26 квітня 1986 року, під час вибуху на четвертому енергоблоці ЧАЕС стався великий викид радіоактивних речовин в навколишнє середовище. Сила вибуху прирівнювалася до 500 бомб — таким, які колись були скинуті на Хіросіму.

Сильне радіоактивне випромінювання вразило територію в радіусі 30 кілометрів від місця події. Однак масштаби аварії були набагато більшими.Ця трагедія забрала життя тисяч людей, перетворила ліси й поля на зону відчуження, завдала колосальної шкоди екології не тільки України, а й Європи.

Тисячі синів та доньок України пішли тоді на боротьбу із невідомою стихією. Серед них і наші земляки. Багатьох з них ми вже, на жаль, втратили.

Сьогодні ж наші співвітчизники знову стали на заваді ядерній катастрофі.

З початком вторгнення російські окупанти захопили ЧАЕС, поставивши у небезпеку увесь світ.

Загарбникам байдуже на невимовні страждання "променевої хвороби", на ліквідаторів, які ціною власного здоров'я врятували, у тому числі і їхні життя.

Уже третій місяць весь український народ щодня бореться з навалою окупантів та запобігає повторенню страшної катастрофи.
Ми маємо пронести через віки пам’ять про саму катастрофу і загиблих в ній, а також бути вдячні героїзму працівників станції, ліквідаторів, пожежників, медиків і всіх людей, причетних до ліквідації наслідків аварії.

Низький уклін всім, хто 36 років тому рятував світ від наслідків Чорнобильської трагедії.

Низький уклін усім співвітчизникам, які сьогодні продовжують захищати нас від повторення лиха світового масштабу.

З повагою, 
Селищний голова Володимир Коваленко,
виконавчий комітет та депутатський корпус селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора