Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

Відбулося засідання виконавчого комітету Катеринопільської селищної ради

Дата: 25.04.2022 16:25
Кількість переглядів: 280

Фото без описуНа минулому тижні в залі засідань селищної ради селищний голова Володимир Коваленко провів засідання виконкому, на якому були присутні старости старостинських округів та керівники комунальних підприємств, закладів, структурних підрозділів селищної ради.

Розпочали засідання із вшанування хвилиною мовчання загиблих земляків, військовослужбовців Збройних Сил України та мирних громадян, які загинули в результаті російсько-української війни.

Керуючись законодавством щодо особливостей вирішення бюджетних питань в умовах правового режиму воєнного стану, були Фото без описувнесені зміни до бюджету селищної територіальної громади. Зокрема, відповідно до постанови КМУ від 01.04.2022 №401 "Про спрямування коштів до резервного фонду державного бюджету", повідомлення Державної казначейської служби №22 від 11.04.2022 про зміни до річного та помісячного розпису асигнувань державного бюджету (міжбюджетні трансферти) щодо зменшення обсягу освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам, зменшено дохідну частину бюджету Катеринопільської селищної територіальної громади на суму 3,7 млн грн, що відповідно змусило зменшити видатки споживання загального фонду головного розпорядника бюджетних коштів - відділу освіти, молоді та спорту Катеринопільської селищної ради на таку ж суму, з яких майже 3,1 млн грн було передбачено на заробітну плату та 661,4 тис грн на нарахування.

Далі заслухали начальника служби у справах дітей селищної ради Тетяну Лисенко щодо організації роботи щодо запобігання бездоглядності неповнолітніх та соціальний захист дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування на території Катеринопільської територіальної громади. Вона проінформувала, що за даними Головного управління статистики Черкаської області чисельність дитячого населення в Катеринопільській громаді складає 2 680 осіб. Серед яких на первинному обліку служби у справах дітей перебуває 40 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, 2 дитини, які перебувають у Фото без описускладних життєвих обставинах. Всього на території громади проживає 52 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. На території громади діє 1 прийомна сім’я, в якій виховується 3 статусні дитини та 2 дитячі будинки сімейного типу, в яких виховується 19 статусних дітей.

В умовах воєнного стану в громаді взято на облік 348 дітей, переміщених з населених пунктів, де ведуться бойові дії, з них 2 дитини-сироти.

Всі діти шкільного віку нашої громади, а також 43 дитини із числа переміщених осіб залучені до дистанційного навчання в закладах загальної середньої освіти громади. Інші діти з числа ВПО навчаються дистанційно за своїм основним місцем навчання.

У громаді також забезпечується виконання вимог законодавства щодо захисту майнових та житлових прав дітей. На квартирному обліку перебуває 4 дитини віком від 16 до 18 років та 14 - від 18 до 23 років.

Центром надання соціальних послуг надаються послуги гуманітарної, психологічної допомоги, консультування.

Взявши інформацію Тетяни Лисенко до відома, виконавчий комітет зобов’язав службу у справах дітей, відділ освіти, молоді та спорту, Центр надання соціальних послуг селищної ради, катеринопільські медичні заклади та інших виконавців вжити всіх заходів щодо продовження роботи по запобіганню бездоглядності неповнолітніх та соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування на території Катеринопільської територіальної громади.

Слідуючим питанням розглянули проект рішення селищної ради "Про Програму безповоротної Фото без описуфінансової підтримки комунального підприємства "Катеринопільське селищне житлово-комунальне господарство" Катеринопільської селищної ради на 2022-2023 роки, який членами виконкому був схвалений та буде поданий на затвердження сесії селищної ради.

Ще одним з питань, було розглянуто пропозиції щодо перейменування провулків та вулиць смт Катеринопіль, сіл Вікниного, Пальчика та Петраківки. За результатами розгляду було рекомендовано селищному голові винести їх на розгляд селищної ради.

Закриваючи засідання виконкому, селищний голова привітав всіх присутніх в залі з Великодніми святами та побажав всім миру, злагоди та якнайшвидшої Перемоги над російським агресором і окупантом.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора