Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

У цей нелегкий для України час Катеринопільська територіальна громада згуртувалась у спільній меті - допомогти тим, хто цього потребує.

Дата: 22.04.2022 16:25
Кількість переглядів: 221

Фото без опису З перших днів повномасштабної війни небайдужі мешканці громади, керівники сільськогосподарських підприємств та фермерських господарств, одноосібники, місцеві підприємці, представники громадських організацій, волонтери, старости та мешканці старостинських округів, працівники селищної ради, бюджетних і державних закладів, місцеві депутатів всіх рівнів активно включилися в допомогу своїм мобілізованим землякам та бійцям ЗСУ, територіальній обороні, а через пару днів розширили свій спектр допомоги й вимушеним переселенцям та постраждалим від окупації співвітчизникам. Не залишили поза увагою вразливі категорії населення громади та малозабезпечені сім'ї військовослужбовців, особливо з малими дітьми.

 Розпочали роботу із розгортання в територіальній громаді активного волонтерського руху. Майже з перших днів до волонтерів громади доєдналися досвідчені волонтерки, що приїхали в Катеринопіль із міст, в яких йшли бойові дії. Спільно було створено дієвий центр волонтерів Катеринопільщини в приміщенні селищної бібліотеки, який активно проводить збір та відправлення гуманітарної допомоги на передову. Ще два волонтерські пункти, один з яких знаходиться в Катеринопільському будинку культури, а другий в приміщенні кафе "Амплуа", надають гуманітарну допомогу у вигляді засобів гігієни, памперсів, дитячого харчування, одягу, продуктів харчування вимушеним переселенцям, малозабезпеченим громадянам та сім'ям з дітьми всієї Катеринопільщини.

 Щоденна волонтерська робота згуртувала жителів нашої громади, які допомагаючи один одному, робили на найперший погляд неймовірні справи. Дружньо всієї територіальноїю громадою виготовляли тушонку і каші для захисників, переробивши понад 30 тонн м'яса птиці та свиней, безкоштовно наданого місцевими фермерами та ПрАТ «Миронівська птахофабрика». Загалом від Миронівської птахофабрики надійшло до нашої громади 46,5 тонн курячих тушок, більшу частину яких жителі громади переробили на тушонку для потреб армії та майже 20 тонн роздали мешканцям громади як благодійну допомогу, щоб підтримати їх в такий складний і суворий час.Фото без опису

 Для забезпечення військовослужбовців-земляків ЗСУ, територіальної оборони захисною амуніцією, автомобілями, тактичним спорядженням, ліками, продуктами харчування та іншими необхідними речами, для організації відправлення гуманітарних вантажів, придбання матеріалів для пошиття розгрузок, плитоносок, тощо організовано збір коштів, до якого активно долучилися громадські організації, керівники сільськогосподарських підприємств, фермерських господарств, одноосібники, місцеві підприємці, працівники селищної ради, бюджетної сфери та державних установ. На даний час зібрано 2837,8 тис.грн, з яких вже використано 2048,9 тис.грн. Також, перераховано було понад 130,0 тис. грн. у Фонд допомоги армії «Повернись живим».

 Майже в кожному населеному пункті Катеринопільської територіальної громади надано прихисток для внутрішньо переміщених осіб, що вимушені були покинути рідні домівки в зв’язку із загрозою їхньому здоров’ю і життю від ракетних обстрілів, повітряних бомбардувань та агресивних дій окупантів. Мешканці громади разом з старостами, селищною радою та волонтерами вживають заходів щодо їх забезпечення необхідними речами та продуктами харчування, а також ведуть їх соціальний супровід.

 Станом на 21.04.2022 р на обліку в територіальній громаді перебуває 1052 внутрішньо переміщених осіб, з них: 167 чоловіків, 500 жінок, 365 дітей. Всього прийнято 1034 звернень на отримання довідки про внутрішньо переміщених осіб, з них через відділ ЦНАП опрацьовано та видано 635 довідок та ще 399 передано Катеринопільському відділу Управління соціального захисту населення Звенигородської РДА для прийняття рішення про видачу довідки ВПО. Працівниками селищного ЦНАПу щоденно проводиться робота щодо оформлення документів на отримання щомісячної допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам. Відповідно вже прийнято та опрацьовано 698 таких заяв, які направлені до районного Управління соціального захисту населеннядо для нарахування.

 На передодні Великодня дбайливі та невтомні трудівниці населених пунктів громади напекли для наших захисників Великодні пасочки, пиріжки та іншої смачної здоби. До їхньої доброї справи долучились і працівники Катеринопільського РАЙСТ, які теж передали на передову випечені ними святкові паски.

 Вся ця випічка разом з крашанками та іншими смаколиками вже відправлена бійцям на передову по Донецькому та Миколаївському напрямках. Загалом за період військового стану для захисників з Катеринополя відправлено понад 22 гуманітарних вантажів. Крім цього, також відправлено гуманітарну допомогу для постраждалих від військових дій жителям м. Києва, Київської області, зокрема і Гостомельської селищної громади та Харківської області. Передані продукти харчування, засоби гігієни та миючі засоби допоможуть нашим співвітчизникам пережити складні для них часи.

 Тому і на далі продФото без описуовжуємо працювати в такому ж дусі аж до Перемоги! А з метою запобігання продовольчої кризи в нашій країні через військове вторгнення російського агресора, Катеринопільська селищна рада звертається до всіх мешканців територіальної громади, в тому числі й до внутрішньо переміщених осіб працездатного віку, долучиться до загальнонаціональної акції "Сади Перемоги" по забезпеченню продовольчої програми нашої держави. Адже, через ведення бойових дій багато наших співвітчизників не зможуть забезпечити себе овочами. Тому, враховуючи нашу аграрну місцевість та сприятливі умови для вирощування овочевих культур, нам всім потрібно попрацювати, щоб допомогти нашим захисникам та громадянам,які постраждали від російської агресії сільськогосподарським продовольством.

 На території Катеринопільської громади є вже приклади залучення внутрішньо переміщених осіб до роботи в сільському господарстві. Зокрема, на базах декількох сільськогосподарських підприємств та фермерських господарств із залученням вимушених переселенців розпочато роботу по вирощуванню овочевих культур. Вже висаджено картоплю, цибулю, часник та посіяно плантації моркви і столового буряка. Посадковий матеріал допомогли зібрати мешканці територіальної громади. В теплицях одного з фермерських господарств вирощують розсаду овочів, яку теж будуть висаджувати у відкритий грунт для цих же потреб.

 Війна принесла нам багато суму та разом з тим і неймовірну віру в наших прекрасних та чуйних людей. Адже, саме вони об'єдналися, щоб виступити з нашими захисниками єдиним фронтом проти окупантів. Дякуємо усім! Хто невтомно працює щодня на всіх фронтах цієї війни, хто своїм посильним внеском допомагає нашим бійцям боронити нашу країну!

 На жаль, у нашій країні ще триває війна… Ми низько схиляємо голови в жалобі за загиблими військовослужбовцями Збройних Сил України та жертвами серед мирного населення.

 Не обійшла ця страшна біда і нашу громаду. За короткий проміжок часу ми втратила вже трьох своїх земляків: Павла Захарова з Катеринополя, Олександра Апостолова з Новоселиці та Григорія Засунька з Вербовця. Пам''ять про Героїв буде жити вічно в серцях усіх жителів Катеринопільської громади.

 Але ми щиро віримо в перемогу і вона обов'язково настане.

 Слава Україні та її народу! Слава Збройним Силам України!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора