Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

Допомога Вербовецького старостинського округу захисникам України

Дата: 22.04.2022 15:20
Кількість переглядів: 469

Фото без опису Громада Вербовецького старостинського округу з перших днів війни долучився до волонтерської роботи по допомозі військовослужбовцям ЗСУ та територіальної оборони. Жителями села перераховано 48(ковідних) тис грн на рахунок ЗСУ та спільними силами зібрано на допомогу армії 91 тис грн, з яких 15 тис грн надала християнська церква «Життя у Христі». Місцеві фермери теж фінансово підтримують ЗСУ та Фонд допомоги армії «Повернись живим», матеріально та паливно-мастильними матеріалами допомагають територіальній обороні.

 Із зібраних коштів 34,5 тис грн передано на підтримку територіальної оборони, 6 тис грн використано на придбання біноклів для наших воїнів-земляків, а на 10,0 тис грн закупили для бійців тютюнових виробів. Ще 16,5 тис грн використали на закупівлю різних продуктів харчування, супутніх товарів, миючих та гігієнічних засобів як для гуманітарної допомоги військовослужбовцям ЗСУ, так і для індивідуальних передач нашим воїнам - вербовчанам. Частину коштів передали як допомогу сім’ї нашого загиблого героя-земляка.

 Поряд із збором грошей сільська громада активно проводить збір продуктів довготривалого зберігання, матеріалів для пошиття розгрузок та тканини для плетіння маскувальних сіток ЗСУ. Вагому роботу зроблено із виготовлення тушонок для захисників. До допомоги у її виготовленні доєднались місцеві підприємці, які безкоштовно надали банки, кришки для консервування, спеції та інші товари. М'ясо для виготовлення тушонок безкоштовно надали ПрАТ «Миронівська птахофабрика» та катеринопільчанин Олександр Снігур. Загалом виготовлено та вже відправлено бійцям більше 2000 банок тушонки. Фото без описуТакож громадою було зібрано більше 600 півлітрових і літрових банок, які передали ФГ «Агро-Вікторія» для консервування тушонок та кашів. Крім того, жителями села та нашими волонтерами було зібрано більше 4 тонн продуктів довготривалого зберігання та овочів, з яких сформовано і відправлено військовослужбовцям загальні та індивідуальні гуманітарні вантажі на передові рубежі Сходу, Півдня України, Чернігівської області, Вінниці, Одеського військового госпіталю, тощо. Місцеві жителі неодноразово самі доставляють гуманітарні вантажі на передову та інші гарячі точки. Ще вербовчани на власному транспорті допомагають військомату перевозити мобілізованих військовослужбовців до місця служби.

 Хочемо відмітити місцевих хлопців-волонтерів, фермерів, підприємців, одноосібників, які разом із небайдужими вербовчанами, згуртувалися щоб якнайбільше допомогти нашій українській армії. За власні кошти для захисників придбали 15 бронежилетів, іншої захисної амуніції, передали власні транспортні засоби на потреби ЗСУ та продовжують допомагати запасними частинами до них.

Фото без опису Поряд з допомогою Збройним Силам України, що продовжується і надалі жителі Вербовця допомагають продуктами харчування та овочами ще й вимушеним переселенцям з Києва, Харкова, Бучі, Бахмута, Київської та Донецької областей, які знайшли свій прихисток на території їхнього села.

 Дякуємо всім жителям, підприємцям, фермерам, одноосібникам, сільським волонтерам Вербовецького старостинського округу за активну громадянську позицію та вагомий внесок у підтримку захисників України, внутрішньо переміщених осіб та у наближенні Перемоги!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора