Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

Допомога Петраківського старостинського округу захисникам України

Дата: 20.04.2022 21:01
Кількість переглядів: 138

Фото без описуМешканці, місцеві підприємці, фермери, одноосібники Петраківки і Стійкового разом із працівниками старостинського округу та місцевої школи з перших днів війни активно включилися у волонтерську роботу по допомозі військовослужбовцям ЗСУ, територіальної оборони та по збору коштів і гуманітарної допомоги.

Загалом ними вже зібрано майже 114,0 тис грн., з яких вже перераховано 30,6 тис.грн на рахунок ЗСУ та ще 10,0 тис.грн на рахунок ГО «Організація ветеранів України Катеринопільської селищної ради» для придбання захисної амуніції, 27,4 тис грн передали на підтримку місцевої територіальної оборони, на 12,0 тис.грн закупили два бронежилети, а на понад 6,0 тис.грн закупили цигарок. Ще 22,7 тис.грн використали на закупівлю двох свиней та м’яса, які самостійно переробили на тушонку, паштет, кров’янку, котлети, каші. Також за спільним рішенням громади сіл Петраківського старостинського округу власноручно переробили на тушонку м’ясо птиці, надане ПрАТ "Миронівська птахофабрика" як благодійну допомогу. До виготовлення тушонок долучились БФ «Разом з Кернел» та місцева підприємниця, які допомогли банками, крупами, кришками для консервування, спеціями та іншими товарами. Власник млина безкоштовно надав борошно для випічки пиріжків. А місцевий фермер закупив для військових розгрузки.

Ще місцеві жителі сіл через програму «Дія» перерахували більше 20,0 тис грн на Фонд допомоги армії «Повернись живим».

Крім того, мешканцями сіл було зібрано майже 5 тонн продуктів довготривалого зберігання та овочі, з яких сформовано і відправлено військовослужбовцям 15 гуманітарних вантажів на передові рубежі Сходу України, в Лисичанськ, Бахмут, Миколаїв та у військові частини Черкас, Гайсина, Канева, Києва, а також у Київський військовий госпіталь.

На цьому волонтерська робота в старостинському окрузі не зупинилася, а продовжується і на далі. Зокрема, йде збір продуктів харчування та коштів для потреб армії.

Дякуємо мешканцям Петраківського старостинського округу за активну громадянську позицію та вагомий внесок у підтримку захисників України!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора