Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

Катеринопільську громаду відвідав Андрій Стріхарський

Дата: 16.04.2022 15:22
Кількість переглядів: 206

Фото без опису В рамках робочої поїздки народний депутат України Андрій Стріхарський зустрівся з активом та жителями селища. В ході зустрічі відбувся принципово-конструктивний діалог, під час якого обговорили ситуацію щодо забезпечення життєдіяльності Катеринопільської територіальної громади, закладів бюджетної сфери в галузях освіти та охорони здоров’я в умовах воєнного стану.

 Гостро постало питання надання предметної допомоги народним депутатом нашій територіальній громаді, яка під час виборів дала другий результат за кількістю відданих голосів на його підтримку.

Виступаючі на зустрічі звернулись до Андрія Петровича із закликом до більш тіснішої співпраці в межах Катеринопільської територіальної громади.

 Волонтерка Людмила Ліневич і депутат обласної ради Олександр Коваленко повідомили депутату про активний волонтерський рух на Катеринопільщині та звернулись до Андрія Стріхарського з пропозицією приєднатися до вирішення нагальних на сьогодні питань та спільно допомогли бійцям ЗСУ захисною амуніцією.Фото без опису

 Головна лікарка Катеринопільської багатопрофільної лікарні Людмила Борецька звернулася до народного депутата з проханФото без описуням допомогти створити на базі закладу паліативне відділення, в якому постає гостра потреба і для облаштування якого потрібне спеціальне медичне обладнання.

 Селищний голова Володимир Коваленко звернувся до народного депутата з проханням на законодавчому рівні врегулювати питання реформування закладів освіти у зв’язку з різким зменшенням обсягу державної освітньої субвенції, яка мала би бути спрямована на оплату праці педагогічних працівників. Адже нещодавно за рішенням Кабінету Міністрів України з бюджету Катеринопільської громади зняли майже 4 млн грн. таких коштів. Вже на сьогодні по освітніх закладах територіальної громади її не вистачає понад 5,7 млн грн. А це, перш за все, приведе до виникнення заборгованості по заробітній платі педагогічних працівників.

Фото без опису

 Також селищний голова попросив Андрія Стріхарського в сприянні придбання шкільного автобуса для забезпечення підвозу учнів та вчителів із сіл до базових навчальних закладів. Так, як з наявних шкільних автобусів лише однин новий, а решта вже мають великий амортизаційний знос.

 За результатами зустрічі було досягнуто суттєвих домовленостей. Зокрема, Андрій Стріхарський запевнив, що до кінця 2022року посприяє виділенню для Катеринопільської селищної громади нового шкільного автобуса, а Катеринопільській багатопрофільній лікарні допоможе створити паліативне відділення та забезпечити його необхідним медичним обладнанням.Фото без опису

 Також він відгукнувся на заклик волонтерів Катеринопільщини приєднатися до їхнього волонтерського руху, попросив письмово надати йому перелік потреб, які по можливості буде вирішувати по суті. Також пообіцяв надати фінансову допомогу з власних коштів для придбання захисного спорядження військовослужбовцям, що боронять передові рубежі нашої країни.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора