Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

Катеринопільська територіальна громада попрощалась з двома Героями, які загинули на Миколаївщині

Дата: 13.04.2022 17:00
Кількість переглядів: 318

Фото без описуВчора у Катеринопільській територіальній громаді попрощалися з двома Героями Олександром Апостоловим та Григорієм Засуньком, які загинули 9 квітня внаслідок мінометного обстрілу на Миколаївщині, захищаючи Україну і майбутнє наших дітей.

Провести в останню земну дорогу бійців-земляків прийшли односельці, мешканці територіальної громади, представники місцевої влади, колеги та військовослужбовці.

Олександра Апостолова із Новоселиці та Григорія Засунька із Вербовця мобілізували майже відразу із введенням воєнного стану в нашій державі. Вони, не вагаючись ні хвилини, як достойні сини України, стали на захист своєї держави. Проходили військову службу в 59-тій окремій мотопіхотній бригаді імені Якова Гандзюка м.Гайсин Вінницької області, з якої в березні відбули на передові рубежі захисту українських міст і сіл від російського загарбника. Обидва мужньо виконували свій військовий обов'язок, тримаючись один одного, як земляки, щоб якнайшвидше і в будь-якій ситуації прийти один одному на допомогу. Так сталось, що у найкритичнішу та загрозливішу мить, під час мінометного обстрілу, вони одночасно отримали численні проникаючі осколкові поранення частин тіла, від яких і загинули на полі бою.

Григорій Засунько та Олександр Апостолов від народження проживали у своїх селах. В мирний час обидва працювали на території Катеринопільщини. Григорій Засунько був контролером комерційної служби Катеринопільського РЕМу. А Олександр Апостолов працював трактористом у фермерському господарстві «Агро Дана» с.Новоселиця.

У Григорія залишилися дружина та брати, а в Олександра тільки сестра.

Катеринопільщина ніколи не забуде своїх земляків, що віддали своє життя за незалежність та майбутнє України.

Світла і вічна пам'ять Героям України!

Фото без описуФото без опису

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора