Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

Щодо ситуації із зростання цін на споживчому ринку Катеринопільської територіальної громадb

Дата: 06.03.2022 15:49
Кількість переглядів: 125

Фото без описуЗа повідомленням суб’єктів господарювання, що здійснюють роздрібну торгівлю продуктами харчування та товарами першої необхідності на території Катеринопільської громади ситуація на даний час складна.

В торгових точках громади, як і по всій Україні, спостерігається підвищення споживчих цін, зумовлене агресією Росії та веденням воєнного стану. Місцеві підприємці запевняють, що підвищення цін на продукти харчування та товари першої необхідності відбуваються не з їх вини, обґрунтувавши це значним підвищенням закупівельних цін на них у постачальників та збільшенням витрат на товаро-транспортні послуги по їх доставці.

Ряд підприємців вживають заходів щодо здешевлення товарів шляхом їх самостійної закупки на оптових базах. Але й там ціни значно підвищились. Тому, вони змушені йти на вимушений крок, щоб не допустити дефіциту продуктів соціально значимої групи та товарів першої необхідності. При цьому стараються робити на товар оптимально- мінімальні націнки, що забезпечують лише витрати на оплату праці працівників, задіяних у торговій мережі та товаро-транспортні послуги.

Селищний голова Володимир Коваленко розділяє стурбованість жителів територіальної громади щодо підвищення споживчих цін та закликає з розумінням віднестися до викликів сьогодення і складності ситуації. Він відмітив вагому та різнобічну допомогу, яка щоденно надається підприємцями закладів торгівлі, які одні із перших долучились до волонтерського руху в нашій громаді, допомагаючи формувати стратегічні запаси товарів, як продуктової, так і інших споживчих груп для наших захисників України, територіальної оборони, вимушених переселенців та малозабезпечених верств населення нашої громади.

А з метою стабілізації, контролю ситуації із зростанням цін на споживчому ринку селищний голова звертається до всіх місцевих підприємців, що працюють в торгівельній мережі на всьому споживчому ринку Катеринопільської територіальної громади з проханням дотримуватись рішень державних органів влади України щодо їх діяльності в умовах воєнного стану та закликає зробити все можливе зі своєї сторони, щоб всі товари першої необхідності, особливо продукти харчування, були доступні місцевим споживачам і при цьому не допустити значного підвищення цін.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора