Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

Представники Катеринопільської селищної територіальної громади взяли участь у комплексному інструктивно-методичному навчанні щодо організації і впровадження заходів територіальної оборони, національного спротиву та руху опору.

Дата: 22.02.2022 14:27
Кількість переглядів: 128

Фото без опису   17 лютого у приміщенні Звенигородської райдержадміністрації відбулося комплексне інструктивно-методичне навчання щодо організації і впровадження заходів територіальної оборони, національного спротиву та руху опору.

      Участь у заході взяли голова Звенигородської районної державної адміністрації Юрій Піковський, перший заступник голови РДА Дмитро Задеряка, працівники райдержадміністрації, представники районної ради, працівники освіти, медицини, органів місцевого самоврядування та громадських організацій, а також керівники підприємств і установ Звенигородського району.

    Навчання організували та проводили викладачі Кафедри військової підготовки Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького за участю командування військових частин територіальної оборони.     

    Долучився до заходу ректор закладу вищої освіти Олександр Черевко.

    Нині потрібно робити все, аби не було війни. Але водночас ми маємо бути готові боронити свою землю. Тому важливо організувати територіальну оборону, - переконаний очільник черкаського університету Олександр Черевко.Фото без опису

Під час навчання присутні ознайомилися із порядком дій під час ускладнення військово-політичної ситуації задля збереження власного життя і здоров`я. Зокрема:

обговорили основи безпечної поведінки населення в місцях ведення бойових дій та під час виникнення надзвичайних ситуацій військового характеру;

ознайомилися із правилами надання першої домедичної допомоги та принагідно переглянули вміст аптечки та «тривожної валізи» на випадок надзвичайних ситуацій;

оглянули зразки сучасної зброї та ознайомилися із основами безпечного поводження зі зброєю, боєприпасами та вибухонебезпечними предметами.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора