Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

Коментар до публікації рейтингу зарплат голів Звенигородських громад

Дата: 30.01.2022 20:00
Кількість переглядів: 213

 Нещодавно Сайт vikka.ua спільно з телеканалом "Вікка" опублікували статтю про заробітні плати голів територіальних громад Звенигородського району, у тому числі Катеринопільської, під заголовком «Виплати, як у Міністрів: рейтинг зарплат голів Звенигородських громад».

 Застосовуючи відомі методи впливу на свідомість читачів, автори як завжди привертають увагу голосним заголовком, який не відповідає змісту самої статті. Адже захмарні зарплати мають тільки деякі голови громад, а більшість - отримують середню для такої категорії керівників зарплату.

 Зокрема, за інформацією телеканалу "Вікка" заробітна плата селищного голови Володимира Коваленка займає середні позиції в рейтингу, а у порівнянні із заробітними платами голів громад бувшого Катеринопільського району вона є найнижчою.

 До речі, при проведенні аналізу авторами не було враховано такі важливі показники, як площа громад, розгалуженість об’єктів соціальної інфраструктури на її території та кількість об’єктів комунальної власності, які перебувають в управлінні селищної ради. Для прикладу, у однієї громади по одній школі, амбулаторії та закладу культури, а в таких як Катеринопільська – більше півсотні закладів, які потребують забезпечення їх функціонування.

 Територія Катеринопільської територіальної громади складає 441,87 км2, що є в рази більшою за розмір території Єрківської громади (50,5км2) та Мокрокалигірської громади (179, 5 км2).

 В світлі останніх подій формування бюджетів громад та критичної ситуації з недофінансуванням Катеринопільської багатопрофільної лікарні зі сторони Єрківської та Мокрокалигірської громад, в черговий раз звертаємося до депутатів та мешканців Єрківської та Мокрокалигірської громад свідомо відноситися до першочерговості виділення коштів саме на потреби лікарні, аби не допустити її закриття.

 Довідково: на утримання Катеринопільської багатопрофільної лікарні Мокрокалигірська громада передбачила у 2022 році дотацію в розмірі 90 тис. гривень, Єрківська територіальна громада виділила субвенцію 131,4 тис. гривень (при потребі понад 1,6 млн грн. з кожної).

 У 2021 році замість 1 млн. гривень фактично надійшли кошти від Єрківської селищної ради 170 тисяч гривень, Мокрокалигірської сільської ради 249,3 тисяч гривень. Тоді як Катеринопільська селищна рада профінансувала понад 3,3 млн гривень.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора