Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

Відбулась 16 сесія селищної ради

Дата: 27.01.2022 11:01
Кількість переглядів: 175

Фото без опису 25 січня 2022 року в залі засідань Катеринопільської селищної ради, під головуванням селищного голови Володимира Коваленка, відбулася 16 сесія Катеринопільської селищної ради VIII скликання, на якій депутати опрацювали 29 питань порядку денного.

 Роботу сесії розпочали із розгляду та затвердження програм, необхідних для забезпечення певних напрямів діяльності у сферах охорони здоров'я та зайнятості населення. Зокрема, було прийнято Програми організації та фінансування громадських робіт на 2022 рік та з інфекційного контролю в Фото без описукомунальному некомерційному підприємстві "Катеринопільська багатопрофільна лікарня" на 2022-2024 роки.

 Також, були внесені зміни до діючих програм, які передбачають заміну твердопаливних котлів, які вийшли із ладу, в Публічній бібліотеці та Будинку культури Катеринопільської територіальної громади.

 Внесені зміни до бюджету Катеринопільської селищної територіальної громади відбулися з урахуванням необхідності вирішення нагальних питань у межах перерозподілу видатків. Зокрема, виділено кошти Фото без описуна співфінансування придбання нового шкільного автобуса для потреб Катеринопільського ЗЗСО №1 (200 тис.грн), придбання та встановлення (заміни) твердопаливних котлів для Будинку культури (300 тис.грн), Публічної бібліотеки (250 тис.грн).

 Далі, розглянувши заяви громадян, клопотань юридичних осіб та висновків постійної комісії з питань регулювання земельних відносин, містобудування, екології, охорони навколишнього середовища, прийняли відповідні рішення із земельних питань. Ще були прийняті відповідні рішення щодо включення Фото без описуземельних ділянок до переліку земельних ділянок комунальної власності, право оренди на які буде виставлятися на земельні торги у формі аукціону в 2022 році та щодо проведення робіт з нормативно-грошової оцінки земель в 14 населених пунктах територіальної громади.

 За клопотанням головного лікаря "Катеринопільський центр первинної медико-санітарної допомоги" Олени Пироженко затвердили в новій редакції фінансовий план КНП "Катеринопільський центр первинної медико-санітарної допомоги". Після закінчення своєї доповіді щодо винесеного на розгляд депутатів питання, головний лікар також поінформувала присутніх у залі щодо стану захворюваності на коронавірусну хворобу в населених пунктах громади. Так, станом на 24.01.2022 з Фото без описупочатку року виявлено 58 підтверджених випадків COVID-19, на стаціонарному лікуванні перебуває 9 хворих. За цей же час, від коронавірусу померло 2 громадян. Обстеження проведено за ПЛР-тестами, експрес-тестами та методом ІФА у 363 мешканців громади. Наразі триває вакцинальна кампанія проти коронавірусу, в медичному закладі наявні вакцини Коронавак, Пфайзер, Астра Зенека та Модерна в достатній кількості. Олена Пироженко вкотре закликала керівників закладів та старост сіл проводити роз’яснювальну роботу серед працівників та населення з метою залучення їх до проходження повного циклу вакцинації.

 В ході засідання, за клопотанням директора Центру надання соціальних послуг селищної ради Анни Жоломко затвердили нову редакцію Положення про Центр надання соціальних послуг Катеринопільської селищної ради.

 Далі прийняли рішення щодо організації проведення конкурсу на зайняття посади директора комунального закладу "Катеринопільський будинок культури територіальної громади" та про вступ Катеринопільської селищної ради до Всеукраїнської Асоціації органів місцевого самоврядування "Асоціація міст України".

 Після розгляду всіх питань порядку денного 16 сесії селищної ради, в межах відведеного часу на запитання та відповіді, депутатом селищної ради Лідією Мандрикою було порушене питання незадовільного стану експлуатаційного утримання автомобільних доріг загального користування, які проходять між населеними пунктами Катеринопільської територіальної громади. Зі слів депутатки, такий стан доріг у зимовий період загрожує безпеці дітей та вчителів, що під'їжджають шкільним автобусом до місць навчання та роботи. Обговоривши порушене питання, депутати вирішили звернутися до органів Фото без описувлади вищого рівня, народних депутатів України та до Всеукраїнської Асоціації органів місцевого самоврядування "Асоціація міст України" щодо передачі експлуатаційного утримання та фінансування на нього з державного бюджету на територіальні громади.

 Підвівши підсумки розглянутих питань, селищний голова Володимир Коваленко подякував депутатам за злагоджену роботу та закрив пленарне засідання 16 сесії селищної ради.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора