Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

На січневому засіданні виконкому вирішували проблеми перевезення пасажирів та опікувалися дітьми, які залишилися без батьків

Дата: 22.01.2022 08:26
Кількість переглядів: 198

Фото без опису

 На черговому засіданні виконавчого комітету селищної ради, яке відбулось 21 січня 2022 року, одним із основних питань порядку денного обговорено проблеми у сфері пасажирських перевезень у межах Катеринопільської територіальної громади. Нагадаємо, що саме ці повноваження наприкінці минулого року Верховною Радою України було передано на органи місцевого самоврядування. Враховуючи незадовільну ситуацію з автобусним сполученням, що склалася ще з осені минулого року та прагнення якнайшвидше налагодити його, виконавчим комітетом минулого року вже було прийнято ряд обов’язкових регуляторних актів, які б визначили процедури проведення конкурсів у сфері пасажирських перевезень в громаді. Одразу після завершення процедури визначення підприємства (організації) для здійснення функцій робочого органу було прийнято рішення щодо проведення конкурсу з перевезення пасажирів на міських та приміських автобусних маршрутах загального користування, що не виходять за межі території Катеринопільської територіальної громади. У нашій громаді 6 таких автобусних маршрутів.

 Отже, за прийнятим рішення конкурс заплановано провести 22.02.2022 року по затверджених маршрутах: Катеринопіль – містечковий, Катеринопіль- Новоукраїнка, Кобилянка – Катеринопіль, Катеринопіль – Ямпіль, Катеринопіль - Стійкове та Катеринопіль – Розсохуватка. Визначено кінцевий термін прийняття документів селищною радою для участі у конкурсі - до 17 год 15 хв 03.02.2022.

 На цьому ж засіданні виконком визначив перелік об’єктів та видів робіт для відбування покарання чи адміністративного стягнення у вигляді громадських та суспільно корисних робіт. Такими об’єктами стали території загального користування та громадські місця в селищі Катеринопіль та сільських населених пунктах територіальної громади.

 Слід зазначити, що такі рішення приймаються щороку з метою забезпечення можливості виконання рішень судів, якими порушників зобов’язано безоплатно відпрацювати на користь громади.

 Крім того, вже другий рік поспіль виконкомом приймається рішення щодо організації оплачуваних суспільно корисних робіт, які в основному застосовуються як новий засіб примусового виконання рішення суду до боржника, який не сплачує аліменти. Таким чином, фінансуючи ці роботи Катеринопільська громада бере участь у процесі посилення відповідальності за несплату аліментів тих осіб, які безвідповідально ставляться до виконання своїх батьківських обов’язків, забезпечує виконання рішень судів щодо стягнення аліментів.

 Особлива увага виконавчим комітетом приділяється питанням захисту прав дітей, які залишилися без батьків з різних причин. Цього разу на засіданні за клопотанням служби у справах дітей селищної ради одній дитині надали статус дитини, позбавленої батьківського піклування, ще трьом дітям - статус дітей - сиріт. Всіх їх тимчасово влаштовано та доручено службі зробити всі необхідні дії щодо визначення місця їх подальшого постійного перебування. Ще одну дитину, яка вже знаходиться під опікою за заявою опікуна поставили на квартирний облік.

 В рамках підготовки до чергової сесії селищної ради розглянули та погодили необхідні проекти рішень щодо внесення змін до раніше прийнятих місцевих програм та бюджету територіальної громади на 2022 рік.

 Також на засіданні були розглянуті заяви громадян, які потребували прийняття виконавчим комітетом відповідних рішень.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора